Την τακτική της Αντζελίνα Τζολί προτείνει ο Σημίτης (και αποδέχονται) για τα εθνικά θέματα

«Πιστεύω ότι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή» ήταν η κατακλείδα του Κώστα Σημίτη στο επίμαχο άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινά.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρώην πρωθυπουργός, εμπνευσμένος προφανώς από τις λαμπρές ημέρες των Ιμίων, συμπληρώνει στο παραπάνω πως εκτιμά ότι σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα θα έχει την συμπαράσταση τόσο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και των ΗΠΑ.

Ο Κώστας Σημίτης στην ουσία προτείνει να ακολουθήσουμε την τακτική της Αντζελίνα Τζολί στα εθνικά μας θέματα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι απόψεις του δεν έτυχαν της αποδοκιμασίας των πολιτικών αρχηγών. Γιατί άραγε; Ποιος ξέρει. Ίσως μοιράζονται τις ίδιες απόψεις.

Τι έκανε η γνωστή ηθοποιός; Επέλεξε τον ακρωτηριασμό της για να μην τυχόν αρρωστήσει. Απέκοψε τα στήθη της και ξήλωσε μήτρα-ωοθήκες. Για να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Αυτό θέλει κι ο Σημίτης. Να κόψουμε κι εμείς κάτι ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Να κόψουμε κάτι από την ΑΟΖ που ακόμη δεν έχουμε ανακηρύξει / οριοθετήσει; Από το δικαίωμά μας να πάμε τα εθνικά μας ύδατα στα 12 ν.μ.; Μια φορά πάντως να κόψουμε κάτι από τα δικά μας εμείς, να κόψουν κάτι από τα δικά μας που θέλουν οι Τούρκοι, για να ησυχάσουμε. Αλλά έστω ότι συμφωνεί κανείς με τον πρώην πρωθυπουργό, θα συμβεί έτσι; Διότι και το κόψιμο έχει κάποιο όριο.

Η Τζόλι πχ δεν μπορεί να κόψει το συκώτι της, το έντερό της, το εγκέφαλό της. Αν της σκάσει κάτι εκεί αργότερα; Ομοίως κι εμείς μπορούμε να κόψουμε-δώσουμε αρκετά και λίγο παράκατω βλέποντας οι ακόρεστοι Τούρκοι πόσο μπόσικοι είμαστε, να ζητήσουν κι άλλα.

Μόνη έντιμη και πατριωτική λύση η αναγνώριση των λάθων και το κέρδος χρόνου ώστε να αρχίσουμε να καλύπτουμε τη διαφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail