Σε τεντωμένο σκοινί στον Περσικό Κόλπο - Τραμπ: Σύντομα θα μάθετε αν θα επιτεθούμε στο Ιράν

Courtesy Erik Hildebrandt/Northrop Grumman via Reuters
Freepen.gr - Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δεν απέκλεισε μια αεροπορική επίθεση εναντίον του Ιράν σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός drone του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Ο αμερικανικός στρατός επιμένει ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν πάνω από τα διεθνή ύδατα, αλλά το Ιράν το διαψεύδει.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ιρανικό βλήμα την τοπική ώρα της Πέμπτης το πρωί (1135 GMT την Τετάρτη), επιβεβαίωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), αλλά δήλωσε ότι οι ιρανικές αναφορές πως το αεροσκάφος ήταν στον εναέριο χώρο του Ιράν είναι "ψευδείς".

"Αυτή ήταν μια απρόκλητη επίθεση σε ένα αμερικανικό asset επιτήρησης στο διεθνή εναέριο χώρο", δήλωσε ο Captain Bill Urban, εκπρόσωπος της CENTCOM.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ σκέφτονται μια ανταποδωτική επίθεση, ο Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι «σύντομα θα μάθετε».

"Έχω την αίσθηση ... ότι ήταν ένα λάθος που έκανε κάποιος που δεν έπρεπε να κάνει ό,τι έκανε", δήλωσε ο Trump για το περιστατικό, μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό Justin Trudeau.

"Το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω ότι ήταν σκόπιμο", πρόσθεσε. "Θα μπορούσε να ήταν κάποιος που ήταν χαλαρός και ηλίθιος".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail