Μέχρι και τα πλοία σταματούν στην Κωνσταντινούπολη για να μην ψηφίσει ο κόσμος στις εκλογές

Freepen.gr - Η İDO, η κρατική εταιρεία δημόσιων μεταφορών που μεταφέρει χιλιάδες κατοίκους της Κωνσταντινούπολης καθημερινά στα στενά του Βοσπόρου, ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει επτά γραμμές μεταξύ 21 Ιουνίου και 23 Ιουνίου λόγω μιας αλλαγής τιμολογίων, ανέφερε η Cumhuriyet την Πέμπτη.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατηγορεί την εταιρεία ότι ενεργεί υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και επιχειρεί να αποθαρρύνει τους Τούρκους ψηφοφόρους να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχουν στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στις 23 Ιουνίου.

"Δεν είναι τυχαίο ότι οι γραμμές της Κωνσταντινούπολης ακυρώνονται πριν από τις εκλογές. Αυτές οι ακυρώσεις δείχνουν το φόβο των εκλογών που έχει μια χούφτα ανθρώπων που δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία», ανέφερε ο κ Canan Kaftancıoğlu, πρόεδρος της CHP της Κωνσταντινούπολης.

Οι επτά διαδρομές λειτουργούν μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και των κοντινών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Προύσας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Cahit Özkan αρνήθηκε ότι οι ακυρώσεις έλαβαν χώρα, παρά τις ανακοινώσεις που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της ΙDO.

Ενώ η İDO δήλωσε ότι θα προστεθούν συμπληρωματικές διαδρομές για να καλύψουν τις ακυρώσεις, αυτές αρχίζουν στις 3:31 μ.μ. την Κυριακή, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνει λίγος χρόνος για τους ψηφοφόρους να φτάσουν στα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών.

Καθώς βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, εκατομμύρια κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να πάνε διακοπές ή να επισκεφθούν την οικογένεια τους καλοκαιρινούς μήνες, μια κατάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail