"Τούρκος" έγινε ο Ερντογάν με τον Μακρόν: Με ποιο δικαίωμα μιλά η Γαλλία για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο;

Ludovic Marin, AFP (archives) | Turkish President Recep Tayyip Erdogan and French President Emmanuel Macron
Freepen.gr - Την οργή του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος δήλωσε αλληλέγγυος στην Κυπριακή Δημοκρατία καλώντας την Αγκυρα να σταματήσεις τις παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Τατζικιστάν όπου παρακολούθησε την 5η Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών κρατών της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και την Εμπιστοσύνη (CICA) κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μακρόν ανέφερε:

 «Όσοι έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να μιλήσουν. Από πότε η Γαλλία απέκτησε το δικαίωμα να μιλά για την Ανατολική Μεσόγειο; Έχει ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο;» τόνισε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Είμαστε μία από τις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης οι εγγυήτριες. Τι κάνει εκεί η Γαλλία;»

Ο Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι οι άνθρωποι που ζουν στην Κύπρο, Τούρκοι ή Έλληνες, έχουν ίσα δικαιώματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail