Μια απλή αλήθεια όταν υπόσχεσαι επενδύσεις βασισμένες σε φτηνά εργατικά χέρια και φοροαπαλλαγές

Free-Photos / pixabay
Πόσο ανόητος πρέπει να είσαι για να μην καταλαβαίνεις μερικά απλά πράγματα. Όταν υπόσχεσαι επενδύσεις βασισμένες στα φτηνά εργατικά χέρια και στις φοροαπαλλαγές, δε θα σώσεις την οικονομία.

Απεναντίας θα τη διαλύσεις! Οι επενδύσεις που θα έρθουν για τα φτηνά εργατικά χέρια, θα δίνουν μάξιμουμ το βασικ μισθό. Με δύο λόγια κάνεις δε θα μπορεί να ζήσει και να συντηρήσει σπίτι. Ο βασικός μισθός σήμερα είναι αφορολόγητος. Όμως αν διευρύνεις πλασματικά τη φορολογική βάση φορολογώντας το βασικ, τότε δε θα πάει κανείς να δουλέψει γιατί η επιβίωση προέχει. Αντίθετα θα στραφεί στη μαύρη εργασία. 

Επίσης το κράτος δεν θα πάρει τίποτα από φόρους ή θα εισπράξει ελάχιστα στην καλύτερη περίπτωση. Το γιατί επιχειρήσεις που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια, επιθυμούν και φοροαπαλλαγές, όλα αυτά είναι θέμα κοινής λογικής και εξηγούν πως χώρες με έκρηξη επενδύσεων και μικρή ανεργία, παρουσιάζουν τεράστια ποσοστά φτώχειας όπως η Βουλγαρία.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail