Όταν η κυβέρνηση αγνοεί τα διδάγματα της ιστορίας θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πόλεμο με την Τουρκία

Είναι περίεργο, αλλά και τρομερό πράγμα να βλέπεις τους σημερινούς δρώντες στην πολιτική σκηνή να επαναλαμβάνουν τις ίδιες κινήσεις που έχουμε διαβάσει στα βιβλία της ιστορίας, σαν να απεικονίζουν τα μαθήματα αυτών των βιβλίων - κάνοντας τα ίδια λάθη, απελευθερώνοντας την ίδια δυναμική της δράσης και της αντίδρασης, ακολουθώντας τον δρόμο που λανθασμένα μετέφεραν τις κοινότητες στο αδιέξοδο. 

Παρακολουθώντας την ελληνική κυβέρνηση είναι σαν να βλέπετε τη σκηνή από μια ταινία τρόμου, όπου οι έφηβοι κατεβαίνουν στο υπόγειο για να δουν από κοντά από τι προκαλείται ο θόρυβος και θέλετε να φωνάξετε, "Καλά δεν έχετε δει κάποια από αυτές τις ταινίες;".

Το πρόβλημα είναι ότι ο έφηβος μας σε αυτήν την ταινία τρόμου της πραγματικής ζωής, ο Πρωθυπουργός, δεν έχει δει καμία από αυτές τις ταινίες. Δεν έχει διαβάσει τα ιστορικά βιβλία σχετικά με το πώς μια κατάσταση οδήγησε σε μια άλλη αλυσιδωτή αντίδραση - πώς, για παράδειγμα, η αποδυνάμωση της εθνικής άμυνας και η κατευναστική πολιτική των ισχυρών οδήγησε τη Γερμανία να κηρύξει πόλεμο στην Πολωνία και στη συνέχεια να εισβάλει στη Γαλλία και το Βέλγιο, γεγονός που οδήγησε τη Βρετανία να κηρύξει πόλεμο στη Γερμανία , που πυροδότησε τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δημήτρης Τσαΐλας
ναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail