Αγκυρα σε Κύπρο: Και θα τρυπήσουμε και θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση στο θράσος σας

Freepen.gr - «Παρακολουθούμε στενά τα νέα που υποστηρίζουν ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση έχει εκδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του πλοίου γεώτρησης Fatih και για τα στελέχη των συνεργαζόμενων εταιρειών της Turkish Petroleum» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, Χαμί Ακσόι και συνεχίζει:

Εάν η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, που αγνοεί την ίδια την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και παραβιάζει τα δικαιώματά τους, έχει πράγματι λάβει μια τέτοια απόφαση που θα διασχίσει τη γραμμή, θα θεωρηθεί από εμάς ως άκυρη. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ότι θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση, σε περίπτωση τέτοιου θράσους.

Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση δεν μπορεί να προβεί σε μια τέτοια νομική ενέργεια βασισμένη σε έναν λεγόμενο εθνικό νόμο, για μονομερώς διεκδικούμενη θαλάσσια περιοχή η οποία δεν ορίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι επίσης ασυμβίβαστο με το διεθνές δίκαιο.

Ως εκ τούτου, θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες αντίθετες νομικές ενέργειες, μαζί με τις αρμόδιες αρχές μας.

Οι μέθοδοι της ελληνοκυπριακής διοίκησης σε μια μάταιη προσπάθεια να σταματήσουν οι δραστηριότητες μας στην υφαλοκρηπίδα μας δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να διεξάγει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες έρευνας / γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως είχε προγραμματιστεί, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της στην υφαλοκρηπίδα της, καθώς και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, ως συνιδιοκτήτης του νησιού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail