«Το σχέδιο της Ελλάδας έπεσε στο νερό! Η μόνη διέξοδος από την Τουρκία»

Freepen.gr - «Το σχέδιο της Ελλάδας έπεσε στο νερό! Η μόνη διέξοδος από την Τουρκία» είναι ο τίτλος του άρθρου της Haber7 η οποία κάνει αναφορά στον αγωγό East Med σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ακριβή επένδυση ύψους 15 δις δολαρίων, ο οποίος λόγω της σημερινής κατάστασης της αγοράς κρίνεται ως οικονομικά ασύμφορος.

Ο East Med που σχεδιάζεται από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, αν υλοποιηθεί θα έχει μήκος 3.300 χιλιομέτρων, βάθος 2 χιλιόμετρα ενώ η ολοκλήρωση της κατασκευής του προσδιορίζεται για το 2025 και θα πρόκειται για το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου στον κόσμο.

Το άρθρο της Haber7 αναφέρει ότι τώρα η Κύπρος εξετάζει επίσης την περίπτωση της Αιγύπτου για τη μεταφορά του φυσικού αερίου, ωστόσο καταλήγει ότι σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, η μόνη οικονομική διέξοδος για να φτάσει το φυσικό αέριο του νησιού στην Ευρώπη είναι μέσω της Τουρκίας και συγκεκριμένα του Τσεϊχάν.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail