Ο άνθρωπος που ανάγκασε τον Τραμπ να ακυρώσει την επίθεση στο Ιράν

TASNIM NEWS AGENCY
Freepen.gr - Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έλαβε συμβουλές ενός εκ των αγαπημένων του παρουσιαστών στο Fox News, του Τάκερ Κάρλσον, πριν ακυρώσει την επίθεση στο Ιράν, ανέφεραν οι The New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ οι σύμβουλοι του Τραμπ πρότειναν στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν, ως απάντηση στην πτώση ενός αμερικανικού drone το οποίο υποστήριξε η Τεχεράνη ότι είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, ο Κάρλσον δήλωσε στον Τραμπ ότι η χρήση βίας θα ήταν μια «τρελή» επιλογή.

Ο Κάρλσον φέρεται να τον έπεισε ότι τα "γεράκια" της αμερικανικής κυβέρνησης δεν κίνουνται πάντα με γνώμονα το καλύτερο και το συμφέρον του προέδρου και πως αν αυτός [ο Τραμπ] εξαπολύσει έναν πόλεμο με την Τεχεράνη, θα μπορούσε να αποχαιρετήσει τις πιθανότητες του για επανάληψη του 2020 .

Οι NYT επεσημαίνουν ότι ο Κάρλσον δεν ήταν ο μόνος που έκανε έκκληση στον Τραμπ να ακυρώσει την επίθεση στο Ιράν αλλά δε διευκρίνισαν ως προς το ποιος έπεισε τελικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσει την επίθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωνε την αποστολή, υποτίθεται ότι άνοιξε την τηλεόρασή του στο Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσει την έναρξη της εκπομπής του Κάρλσον, όπου ο παρουσιαστής δήλωσε ότι «οι ξένοι πόλεμοι κατέληγαν πάντα σε αποτυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εν προκειμένω μπορούμε να προσθέσουμε ότι πράγματα το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας στο Ιράν θα είχε ανυπολόγιστες περαιτέρω συνέπειες. Ήδη άλλωστε το πετρέλαιο έχει ανέβει διεθνώς. Τυχόν επίθεση στο Ιράν, θα έθετε σε κίνδυνο όλους τους περιφερειακούς σύμμαχους των ΗΠΑ καθώς η Τεχεράνη τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι μπορεί να πολεμά ταυτοχρόνως σε διάφορα μέτωπα με ποικίλους τρόπους επιτυχώς. Υπό αυτή την οπτική πράγματι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ θα έμπαινε σε μεγάλο κίνδυνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail