Αργά αλλά σταθερά η Τουρκία περικυκλώνει την Κύπρο κι εμείς βαυκαλιζόμαστε με τις αόριστες κυρώσεις

Freepen.gr - Αργά, αλλά σταθερά και με «στοχευμένες» ενέργειες οι Τούρκοι περικυκλώνουν σιγά σιγά την Κύπρο έχοντας στα δυτικά το Fatih, σύντομα στα ανατολικά το Yavuz, και στα νότια το Hayreddin Barbaros, όπως εύστοχα παρατηρεί o @orthodoxbrothe1 στο Twitter. Από βορρά υπάρχουν τα Κατεχόμενα.

Η εικόνα που δημοσιεύει ο Orthodoxbrothe1 είναι χαρακτηριστική και παρουσιάζει με εύστοχο τρόπο την πραγματικότητα. Την ώρα που ο Ελληνισμός βαυκαλίζεται πίσω από αυστηρά κείμενα έναντι πιθανών μελλοντικών κυρώσεων, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Η Τουρκία έχει τρία πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Barbaros βρίσκεται στα όρια με την ΑΟΖ της Αιγύπτου όπου επιχειρεί για λογαριασμό της ΕΝΙ το SAIPEM 10.000.


Η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε μετά το 1974 αλλά και την απόφασή της να ανακηρύξει ΑΟΖ και να την εκμεταλλευθεί, θωρακίστηκε αμυντικά αλλά αρκέστηκε σε θητείες-αγγαρεία Ελλαδιτών στρατιωτών, εταιρείες, συμμαχίες και οργανισμούς.

Η Ελλάδα φαίνεται να μην αντιδρά στα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και λεονταρίζει όσον αφορά το Καστελόριζο με διαρροές περί βύθισης του Yavuz αν πλησιάσει στο Καστελόριζο ποντάροντας στο ό,τι δε θα έρθει αφού η χώρα μας δεν αντιδρά ιδιαίτερα στα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο. 

Φυσικά η Τουρκία μετρά τις αντιδράσεις όλων και δεν αργεί η ώρα του Καστελορίζου αλλά αυτό θα σκάσει στην επόμενη κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι αν έχουμε να κάνουμε με πληθώρα εσφαλμένων αποφάσεων επί σειρά ετών ή με κάτι που αρχίζει από Π και σήμερα έχει έρθει η ώρα του θερισμού.

* βαυκαλίζομαι: παραμυθιάζομαι, εξαπατώ ή καθησυχάζω τον εαυτό μου με ψεύτικες προσδοκίες
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail