Γιατί η επιλογή της Κουτσίκου μου μυρίζει έντονα ναφθαλίνη

Kaz / pixabay
Η Κουτσίκου είναι μία κακή επιλογή για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και θα εξηγήσω τους λόγους ως εκπαιδευτικός και πραγματικά απορώ πώς την κρίνουν εξαιρετική για το "έργο" της άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο. Για την βασική εκπαίδευση υπήρξε ολέθρια.

Ελένη Παπαδοπούλου

1ον είναι υπεύθυνη για την αθλιότητα των βιβλίων που μπήκαν στα σχολεία και που γράφτηκαν από αγράμματους, ιδεοληπτικούς και αμόρφωτους και έριξαν το επίπεδο της εκπαίδευσης και των μαθητών στα τάρταρα.

2ον Υπήρξε πρωταθλήτρια στους διορισμούς υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Οταν έδωσα ΑΣΕΠ το 2005 (κανονικά έπρεπε να έχει γίνει το 2004) έμπαιναν 120 καθηγητές Γαλλικών με τον διαγωνισμό συν αυτοί που είχαν προϋπηρεσία ως αναπληρωτές, που ήταν τότε εκτός ΑΣΕΠ (άλλο απαράδεκτο και αυτό). Το 2006 και ενώ είμαστε ήδη υπεράριθμοι και δυσκολευόμαστε να βρούμε σχολεία, ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, διορίζει 240 επιτυχόντες και αυξάνει και τους προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία.

Συγχρόνως φτιάχνει ειδική λίστα πολυτέκνων, οι οποίοι διορίζονται εκτός ΑΣΕΠ. Διορίστηκαν χιλιάδες, πολλοί εκ των οποίων έκαναν επί έτη άλλο επάγγελμα, διότι το κριτήριο δεν ήταν ο διαγωνισμός ή η προϋπηρεσία, αλλά ο αριθμός των τέκνων. Το αποτέλεσμα ένα σωρό καθηγητές χωρίς αντικείμενο.

Δεν εξέτασε τις ανάγκες, απλά διόριζε.Είναι η κύρια υπεύθυνη για την νοοτροπία που καλλιεργήθηκε σε "εκπαιδευτικούς" "κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα".

3ον Ρεπούση και βιβλίο ιστορίας. Ετσι είναι σχεδόν όλα τα βιβλία, απλά της Ρεπούση πήρε έκταση.

4ον Πέραν κάποιων θετικών αλλαγών που έκανε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ίδρυσε επίσης ένα σωρό άχρηστες σχολές για ψηφοθηρικούς λόγους.

Και τέλος όταν ένας πολιτικός έχει απορριφθεί από τον λαό, όπως συνέβη στις εκλογές του 2007, όπου δεν εξελέγη, δεν πας να τον επιβάλεις με το Επικρατείας, το οποίο, συγγνώμη, αλλά μου μυρίζει ναφθαλίνη.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail