Οι πολεμοκάπηλοι έχουν περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες;

Eτοιμάζεται πόλεμος με το Ιράν καλοκαιριάτικα με σκοπό την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.
Η σημερινή επίθεση σε δύο τάνκερ στα ανοικτά του Ομάν δεν έγινε από το Ιράν, αλλά από κάποια χώρα της περιοχής, που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ.


Παναγιώτης Δραγώνας

Πώς προκύπτει όμως αυτό;

Tα πλοία που χτυπήθηκαν μετέφεραν μεθανόλη και νάφθα και όχι πετρέλαιο και ανήκαν σε ουδέτερες χώρες, που δεν είναι εχθροί με το Ιράν. Αυτοί που χτύπησαν τα πλοία ήξεραν το είδος του φορτίου τους

Τα διάλεξαν ως στόχους, γιατί δεν μετέφεραν πετρέλαιο, που θα μπορούσε να προκαλέσει περιβαλλοντολογική μόλυνση, αλλά φορτίο που διαλύεται στο νερό (μεθανόλη) ή εξατμίζεται εύκολα (νάφθα).

Οι στόχοι έφευγαν από την περιοχή, αφού είχαν φορτώσει, επομένως οι λεπτομέρειες για το φορτίο τους είχαν αλλάξει πρόσφατα.

Το νορβηγικής ιδιοκτησίας τάνκερ με σημαία Νησιών Μάρσαλ, με την επωνυμία Front Altair μετέφερε νάφθα στην Ταϊβάν και πριν λίγο είχε ξεφορτώσει πετρέλαιο.

To Γιαπωνέζικης ιδιοκτησίας και με σημαία Παναμά, με το όνομα Kokuka Courageous, μετέφερε μεθανόλη από την Σαουδική Αραβία στην Σιγκαπούρη.

Επομένως, και τα δύο πλοία ανήκαν σε συμφέροντα ξένα προς τις ΗΠΑ και από την καταστροφή του φορτίου κανένα αμερικανικό συμφέρον δεν απειλήθηκε.

Ποιοί λοιπόν χωρίς να βλάπτονται οι ίδιοι , θα είχαν περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες ως προς την επιλογή των στόχων;

Προπαγάνδα σχετική με το περιβάλλον και το πετρέλαιο χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στην περίοδο του πολέμου του κόλπου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Θα μπορούσαν βέβαια πίσω από την επίθεση να βρίσκονται και χώρες της εγγύτερης περιοχής, που δεν θα ήθελαν να μολύνουν τις ακτές τους με πετρέλαιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ,θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη στιγμή της επίθεσης εξελισσόταν επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας στο Ιράν με διαμεσολαβητικό χαρακτήρα.
Ποιός λοιπόν θα είχε βασικό συμφέρον να “τορπιλίσει” αυτή την φιλειρηνική επίσκεψη και να διαβάλλει το Ιράν, χωρίς να αναμένει αποδείξεις;

Και ποιάς χώρας τα υποβρύχια μπορούν να βάλλουν πυραύλους κατά των πλοίων επιφανείας;
To ένα από τα δύο πλοία χτυπήθηκε σύμφωνα με τον καπετάνιο του πάνω από τα ύφαλα...

ΠΗΓΗ https://www.zerohedge.com/news/2019-06-13/2-tankers-damaged-after-suspected-torpedo-attack-near-strait-hormuz-oil-soars

Aπό ένα υποβρύχιο , που σταθμεύει στο Μπαχρέιν, έχει σημαία που περιλαμβάνει ένα άστρο, κατασκευάστηκε στη Γερμανία και έχει όνομα σχετικό με δελφίνια...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail