Παραλίγο σύγκρουση καταδρομικών ΗΠΑ-Ρωσίας στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας κι αλληλοκατηγορίες [βίντεο]

USS Chancellorsville ΑFΡ / Αnthony Wallace
Freepen.gr - Η Ρωσία κατηγόρησε το Ναυτικό των ΗΠΑ για "απαράδεκτους" και επικίνδυνους ελιγμούς, αφού ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο παραλίγο να προκαλέσει καταστροφική σύγκρουση με ρωσικό καταδρομικό στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, αναφέρει το RT.

Το ρωσικό ναυτικό δήλωσε ότι το USS Chancellorsville, ένα καταδρομικό με πυραύλους, άλλαξε ανεξήγητα την κατεύθυνση και βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό καταδρομικό Admiral Vinogradov την Παρασκευή στις 6:35 ώρα Μόσχας. Πρόσθεσε ότι η σύγκρουση παρεμποδίστηκε μόνο αφού το ρωσικό πλήρωμα πραγματοποίησε ελιγμούς έκτακτης ανάγκης και άλλαξε πορεία.



Μια δήλωση από τον στόλο του Ειρηνικού της Ρωσίας πρόσθεσε ότι κατατέθηκε καταγγελία με ευθύνη του πλοίου των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό Ναυτικό αρνήθηκε την ευθύνη για το συμβάν και κατηγόρησε το ρωσικό πλοίο για άνοιγμα της ταχύτητας ενώ στο USS Chancellorsville περίμεναν το ελικόπτερο να προσγειωθεί.

Αυτή η ανασφαλής ενέργεια ανάγκασε το Chancellorsville να κάνει όπισθεν ολοταχώς και να ελιχτεί για να αποφύγει τη σύγκρουση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail