Η Τουρκία έτοιμη να "τιμωρήσει" τις ΗΠΑ: Αν επιβληθούν κυρώσεις, θα λάβουμε τα αντίστοιχα μέτρα!

Reuters
Freepen.gr - Η Τουρκία θα "λάβει αμοιβαία μέτρα" αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών συστημάτων πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, σηματοδοτώντας το τελευταίο βήμα προς μια απόσταση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

"Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλάβουν οποιαδήποτε αρνητική δράση εναντίον μας, θα λάβουμε και αμοιβαία μέτρα", δήλωσε ο Mevlüt Çavuşoğlu στο Anadolu όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ. "Η Τουρκία δε θα υποχωρήσει ποτέ στη συμφωνία της για να αγοράσει ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400".

«Δεν θα κάνουμε ένα βήμα πίσω», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε την αφοσίωσή μας για να είμαστε ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο έθνος».

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία, ο Çavuşoğlu είπε ότι η Άγκυρα προσπάθησε να αγοράσει αμερικανικά Patriot, αλλά δεν μπόρεσε να επιτύχει συμφωνία. "Τότε ψάχναμε εναλλακτικά [αμυντικά συστήματα] και πήραμε την καλύτερη προσφορά και την καλύτερη τεχνολογία από τη Ρωσία", είπε.

Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η Ρωσία προσέφερε μεταφορά τεχνολογίας με τη συμφωνία S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail