Ο Στόλος είναι πανέτοιμος και ας έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και αρκετά χρόνια

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, πραγματοποίησε επιθεώρηση του Στόλου εν πλω επί της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ, στον Σαρωνικό κόλπο, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» 2019.

Στην επιθεώρηση παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.



Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αφεθεί εδώ και αρκετά χρόνια στην τύχη του αλλά και τη φθορά του χρόνου. Με εξαίρεση τα τέσσερα υποβρύχια ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (που ψάχνουν ακόμη τις κατάλληλες τορπίλες) και τις ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ, ο στόλος δεν ενισχύθηκε με νέες μονάδες. Οι έξι φρεγάτες FREMM τελικά δε δρομολογήθηκαν επί Καραμανλή ενώ και το εθνικό πλοίο ΑΛΣ παραμένει στα συρτάρια όταν απέναντι ναυπηγούνται διαρκώς νέες μονάδες.

Σίγουρα ο ανθρώπινος παράγοντας διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να διασφαλίζουμε στους καλύτερους τα καλύτερα.















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail