Αν κόψεις τις ρίζες του ανθρώπου γίνεται χειραγωγούμενη μάζα χωρίς αντιστάσεις

John_Ioannidis / pixabay
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον εθνομηδενισμό. Αυτός που μισεί τη χωρά του, προσβάλλει την ιστορία, γίνεται συνειδητά η ασυνείδητα συνεργός τόσο των ξενών εθνικιστών που την απειλούν όσο και των ντόπιων διαπλεκόμενων που εφαρμόζουν καταστρεπτικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο λαός για να παλέψει πρέπει να ενωθεί και το πιο ισχυρό ενωτικό στοιχείο είναι η αγάπη για το κοινό σπίτι, την πατρίδα. Κανένας εθνομηδενιστής δεν μπορεί να είναι κοινωνικά ευαίσθητος. Δεν μπορεί να αγαπάς τον άνθρωπο και να μισείς το σπίτι του, απλά χρειάζονται κάτι για να στηρίξουν την ιδεοληψία τους.

Κανένα εθνομηδενιστικό κόμμα δεν μακροημέρευσε και αυτό είναι φυσικό γιατί αγνόησε το δέσιμο του λάου με το σπίτι του. Ο άνθρωπος δεν είναι μάζα αλλά ξεχωριστή οντότητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η συνεχεία των προηγούμενων και η ελπίδα των κομμένων όπως ένα δεντρό έχει ανάγκη από τις ρίζες του, τη γνώση της ιστορίας του σπιτιού για να μπορέσει να το υπερασπιστεί αν απειληθεί από το εξωτερικό και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες στο εσωτερικό.

Αν κόψεις τις ρίζες, το δεντρό πέφτει. Αν κόψεις τις ρίζες του ανθρώπου γίνεται χειραγωγούμενη μάζα χωρίς αντιστάσεις. Ένας εθνομηδενιστης δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητος ούτε διεθνιστής, βοηθάει συνειδητά η ασυνείδητα αυτούς που θέλουν τις πατρίδες των λαών και τον πλούτο τους για λογαριασμό τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail