Η ώρα των εκλογών πλησιάζει. Άραγε και της ελπίδας;

Η ελπίδα τούτη δεν είναι για τους ανθρώπους που θέλουνε να βλέπουν την πραγματικότητα με διπλή όραση. Οι πολιτικοί-δούλοι των αριθμών παρουσιάζονται ως εκφραστές της ελπίδας, περιπλανώμενοι ανάμεσα στους ίσκιους που προβάλλουν οι θυσίες και τα δεινά μιας κοινωνίας, της οποίας την ελπίδα στέγνωσε η πολιτική κοροϊδία.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Η ελπίδα κατάντησε να είναι καταφύγιο για τους μοναξιασμένους της απελπισίας, που θέλουν να βλέπουν "φως στην άκρη του τούνελ", ενώ κάθονται κάτω από τον ίσκιο του τίποτα, καθώς προβάλλεται από τα ανευρένητα βάθη της άγονης προσδοκίας.

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει, όχι όμως και η ώρα της ελπίδας, γιατί η ψυχή της κοινωνίας συνθλίβεται ανάμεσα στις φοβερές μυλόπετρες του χτες και του αύριο, ανάμεσα από τις πεποιθήσεις που είναι σήμερα ξεθρονισμένες θρησκείες και τις έωλες υποσχέσεις των πολιτικών, που δεν έχουν αντίκρυσμα στην πράξη που περιγράφουν.

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει, όχι όμως και το τέλος μιας εποχής δεινής ταλαιπωρίας για την κοινωνία. Η πολιτική του σήμερα, ανεξάρτητα από ποιους εκπροσωπείται και σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση, έχει ήδη ξαπλωθεί στην επιθανάτια κλίνη της και περιμένει τα νέα σφάλματα, για να της δώσουν τη χαριστική βολή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail