Όχι, Ελλάδα και Τουρκία δεν πάνε για πόλεμο

Μας ρωτούν πολλοί αναγνώστες, που διαβάζουν παράλληλα με εμάς διάφορα άσχετα (ευγενικός χαρακτηρισμός) δημοσιεύματα, όπως επίσης και για την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει ΚΥΣΕΑ χθες το βράδυ, ενώ ουσιαστικά διανύουμε προεκλογική περίοδο. Η ερώτηση είναι απλή. Πάμε για πόλεμο;


Όχι κυρίες και κύριοι, δεν πάμε για πόλεμο.

Που και γιατί το στηρίζουμε αυτό;

Απλό. Καταρχάς όλοι συμφωνούμε πως η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε πόλεμο, εννοούμε να κάνει πρώτη, επιθετική ενέργεια. Αυτό είναι σαφές.

Γιατί η Κυβέρνηση έκανε ΚΥΣΕΑ; Γιατί η Κυβέρνηση προφανώς ήθελε να ενημερωθεί από τα Επιτελεία για τις επιλογές της. H “δραματικοποίηση” της όλης διαδικασίας θεωρούμε πως έχει να κάνει με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, καθώς η “αποφασιστικότητα” στα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα δώσει, ίσως, “πόντους” στο κυβερνών Κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Τώρα, ας δούμε αν η Τουρκία σκοπεύει να κάνει αυτό που δεν πρέπει να κάνει… Πλάκα κάνουμε όλοι, έτσι; Ούτε για αστείο! Εξηγούμαστε.

  1. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απωλέσει τους καλύτερους και πλέον εκπαιδευμένους αξιωματικούς τους στις διώξεις μετά το Πραξικόπημα του 2016. Δεν κάνεις πόλεμο έτσι!
  2. Πιστεύεται πως υπάρχουν λιγότεροι πιλότοι στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία από διαθέσιμα μαχητικά, ίσως η αναλογία είναι πολύ κάτω του 1 προς 1. Αυτή την στιγμή η Ελληνική ΠΑ κυριαρχεί στο Αιγαίο.
  3. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα αντιμετωπίσει την Τουρκία όχι επί ίσοις όροις, αλλά με την Συμμαχία του Ισραήλ, Αιγύπτου, ΗΠΑ και Γαλλίας. Δεν εννοούμε πως θα πολεμήσουν άλλοι για εμάς, αλλά ακόμη και να μην πολεμήσουν, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Φαντασία υπάρχει ελπίζουμε.
  4. Η Ελλάδα είναι Μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η Τουρκία είναι το χειρότερο μέλος του ΝΑΤΟ. Αν εξαιρέσουμε Ρωσία, Βενεζουέλα και Ιράν, οι Τούρκοι στερούνται σοβαρών συμμάχων.
  5. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διατηρούν την ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα, και αυτό οι γείτονες το γνωρίζουν.
  6. Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δεν αντέχει έναν πόλεμο, ακόμη κι αν αυτός κερδηθεί από τους Τούρκους.
  7. Μια κίνηση εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, θα φέρει την Τουρκία στην λίθινη εποχή. Ο νοών νοείτω.
Λοιπόν, για να μην μακρυγορούμε. Πόλεμο σήμερα ή μέσα στο καλοκαίρι δεν έχει. Ότι και ας σας λένε οι πωλητές σανού.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.