Ο Νταβούτογλου σφάζει με το βαμβάκι τον Ερντογάν και τον σπρώχνει στην έξοδο

Freepen.gr - Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Κυριακή ότι το κυβερνών κόμμα χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στην πολιτική για να αποφευχθεί η ολική ήττα μετά την αποτυχία των δημοτικών εκλογών στις 31 Μαρτίου, ανέφερε ο δικτυακός τόπος ειδήσεων Duvar.

Ο Νταβούτογλου, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του σε έκτακτο συνέδριο του κόμματος τον Μάιο του 2016, εμφανίστηκε ως αντίπαλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού αρκετά ρεπορτάζ της γειτονικής χώρας τον φέρουν να εργάζεται για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, πιθανότατα μαζί με τον Αλί Μπαμπατζάν και τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.

"Δεν είναι η ώρα για σιωπή σήμερα. Εάν οι μάζες αρχίσουν να σπάνε τους δεσμούς τους, δε θα μπορέσετε να σταματήσετε τη διάσπαση, ανεξάρτητα από με το τι απειλείτε τους ανθρώπους", ανέφερε ο Νταβούτογλου σε συνάντηση στην ανατολική ανατολική πόλη Elazığ.

Τα σχόλια του Νταβούτογλου ήρθαν μετά την οριστική ήττα στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης, που αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα της Τουρκίας αλλά και γενικότερα αφού το ΑΚΡ έχασε
πέντε από τις έξι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Ο πρώην πρόεδρος επέκρινε τις οικονομικές πολιτικές του Ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), την κατάσταση της δικαστικής εξουσίας και το νέο προεδρικό σύστημα που έδωσε στον Ερντογάν νέες δυνατότητες.

«Η κρατική δομή δεν είναι σύμφωνη με τις απόψεις των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων», δήλωσε ο Νταβούτογλου, που σημείωσε πως η λύση για την δυσφήμιση του ΑΚΡ δεν είναι επανατοποθετήσεις εντός της κυβέρνησης αλλά η αλλαγή του κράτους με την ύπαρξη διαφάνειας και του πολιτικού δικαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail