Η Μόσχα προειδοποιεί: Η ανάπτυξη πυραύλων των ΗΠΑ στα σύνορά μας οδηγεί σε νέα κρίση της Κούβας

Global Look Press / Schulman-Sachs
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον θα προκαλέσει εκρηκτικές εντάσεις, θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές στιγμές του Ψυχρού Πολέμου, εάν εγκαθιστά πυραύλους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας μετά την αναστολή της Συνθήκης INF, προειδοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Εάν η Ουάσινγκτον αναπτύξει πυραύλους μικρής ή μεσαίας εμβέλειας κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας, η κατάσταση "όχι μόνο θα καταστεί πολύπλοκη, αλλά θα κλιμακωθεί στο μέγιστο επίπεδο", σχολίασε ο Ριάμπκοφ στους Ρώσους βουλευτές τη Δευτέρα.

"Μπορούμε να καταλήξουμε σε μια πυραυλική κρίση όχι όμοια με εκείνη που είχαμε τη δεκαετία του '80, αλλά σε κάτι ανάλογο με την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα [το 1962]" ανέφερε ο Ρώσος υπουργός.

Ο  Ριάμπκοφ τόνισε τα παραπάνω σχολιάζοντας τον τερματισμό της συνθήκης INF από το 1987 για τα πυρηνικά η οποία απαγόρευσε την κατοχή και τη δοκιμή όλων των επίγειων πυραύλων με εμβέλεια έως 5.500 χιλιόμετρα (3.420 μίλια), καθώς και τους εκτοξευτές τους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail