Αρχίζουν τα όργανα: Στέλνει και το "Γιαβούζ" η Τουρκία στην Κύπρο για δεύτερη γεώτρηση

To "Γιαβούζ" είναι το πρώην DeepSea Metro I
Freepen.gr - Η Τουρκία θα στείλει και το δεύτερο πλοίο γεώτρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ στις αρχές Ιουλίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ την Τρίτη στο πρακτορείο Ανατολή.

Η Τουρκία εκτός από το "Φατίχ" (Πορθητής) που διεξάγει γεώτρηση δυτικά της Πάφου, έχει αποκτήσει και δεύτερο πλοίο γεωτρύπανο, το "Γιαβούζ" το οποίο πρόκειται να αποπλεύσει την Πέμπτη με προορισμό την Κύπρο όπου θα ξεκινήσει μια δεύτερη γεώτρηση στις αρχές του Ιουλίου.

"Το δεύτερο σκάφος μας πρόκειται να είναι έτοιμο. Θα στείλουμε το Yavuz την Πέμπτη", είπε ο Ντονμέζ και συμπλήρωσε:

"Όσοι προσπαθούν να απομακρύνουν την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση στην ανατολική Μεσόγειο γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική λύση χωρίς την Τουρκία αλλά δεν μπορούν να το εκφράσουν αυτό".

To "Γιαβούζ" είναι το πρώην DeepSea Metro I το οποίο ανήκε το πρώτο διάστημα, όπως και το "Φατίχ" (πρώην DeepSea Metro II) σε εταιρεία συμφερόντων του Θ. Αγγελόπουλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail