Το χαρτί του Ιράν: Οι ΗΠΑ έτοιμες να άρουν κυρώσεις και να αναγνωρίσουν τον Ασαντ αρκεί να τραβηχθεί η Τεχεράνη

 RΕUΤΕRS / ΗΑΝDΟUΤ
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να ελαφρύνουν τις κυρώσεις στη Συρία εάν η Ρωσία είναι σε θέση να περιορίσει την επιρροή του Ιράν στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής έκδοσης του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Το Sputnik υποστήριξε ότι αυτό το θέμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ αυτό το μήνα.

"Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν έναν οδικό χάρτη στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα προσφέρουν κίνητρα στη Μόσχα στη Συρία, όπως η αποκατάσταση της νομιμότητας του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και η άρση των κυρώσεων, με αντάλλαγμα τη δέσμευση της Ρωσίας να περιορίσει τον ρόλο του Ιράν στη χώρα", ισχυρίζεται η δημοσίευση του Sputnik επικαλούμενη τις δυτικές διπλωματικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, John Bolton, θα συναντηθεί τον Ιούνιο στην Ιερουσαλήμ με τον Ρώσο ομόλογό του Nikolai Patrushev και τον ισραηλινό Πρωθυπουργό Meir Ben Shabbat για να συζητήσουν θέματα περιφερειακής ασφάλειας σε συνολική κλίμακα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail