Έκπληκτοι Φινλανδοί λιμενικοί διαπίστωσαν πως το...τρικέφαλο τέρας ήταν τελικά ρωσικό γιοτ

Freepen.gr - Το Λιμενικό Σώμα της Φινλανδίας έστειλε ένα περιπολικό σκάφος για να επιθεωρήσει ένα ιδιόμορφο «τρικέφαλο θαλάσσιο τέρας» που έπλεε μέσα στην ομίχλη κατά μήκος των συνόρων της χώρας. Ωστόσο, το μυστηριώδες αντικείμενο δεν ήταν κάποιο πλάσμα από το βυθό, αναφέρει το RT.

Οι αξιωματικοί της Ακτοφυλακής βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη όταν διαπίστωσαν ένα ασυνήθιστο σκάφος να διασχίζει την ομίχλη του Φινλανδικού Κόλπου την Κυριακή. Λόγω της κακής ορατότητας, ήταν δύσκολο να πει κανείς τι είδους πλοίο ήταν, έτσι εστάλη ένα περιπολικό σκάφος για να το ελέγξει.

Το σκάφος αποδείχθηκε ρωσικό γιοτ με τρία μεγάλα κεφάλια δράκων στο κύτος του, ανέφερε το Λιμενικό. Οι λιμενικοί μάλιστα ανήρτησαν και μια φωτογραφία περιγράφοντας το σκάφος ως «ένα τρικέφαλο θαλάσσιο τέρας».

"Δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο πριν," είπε ο λιμενικός, Jarmo Hakkinen.

"Είναι τυπική διαδικασία για μας να στείλουμε περιπολικά σκάφη για να εντοπίσουμε τα σκάφη που ταξιδεύουν κοντά στα σύνορα. Αλλά αυτή τη φορά οδηγηθήκαμε σε μια πιο αστεία υπόθεση".

Το γιοτ προφανώς παραπέμπει σε μεσαιωνικό ρωσικό σκάφος το οποίο έχει σχεδίαση παρόμοια με τα πλοία των Vikings. Τρεις κεφαλές δράκων ή φίδια εμφανίζονται στις ρωσικές λαϊκές ιστορίες.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail