«Ήρθε μια γυναικάρα δύο μέτρα και μου λέει: θέλω να βοηθήσετε τον Ανδρέα μου. Τον Παπανδρέου»

Freepen.gr - Ο Πατήρ Αρσένιος περιγράφει ένα συγκλονιστικό περιστατικό, έτσι όπως του το διηγήθηκε ο μακαριστός γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης το φθινόπωρο του 1991 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Την εποχή εκείνη νοσηλεύθηκαν τόσο ο Γέροντας όσο και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου. Ο γέροντας νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ώστοσο μεταφέρθηκε σε υπομονάδα για να νοσηλευθεί ο Παπανδρέου που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Όταν μπήκε ο Ανδρέας στο κρεβάτι του γέροντα Ιάκωβου, κάποιοι ενημέρωσαν τη Δήμητρα Παπανδρέου να μην ανησυχεί διότι εκεί βρισκόταν ένας άγιος άνθρωπος προηγουμένως. Η Δήμητρα προσπάθησε άμεσα να τον βρει.

«Ήρθε μια γυναικάρα δύο μέτρα και μου λέει: θέλω να βοηθήσετε τον Ανδρέα μου. Τον Παπανδρέου» διηγείται ο μακαριστός γέροντας Ιάκωβος. 

Η αναφορά του γέροντα στους δύο φύλακες που είχε στο κομοδίνο του ο Παπανδρέου, η ερώτηση που του έκανε, η συγκινητική απάντηση του Ανδρέα και η προτροπή του γέροντα Ιάκωβου στο ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail