Η Κύπρος μιλά για νέο Αττίλα αλλά μόνη της τον προκάλεσε

Για εισβολή και συνεπώς νέο Αττίλα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Προδρόμου το πρωί στον ΣΚΑΙ. Πράγματι αυτό συμβαίνει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Κύπρου φέρουν τεράστια ευθύνη.

Του Στρατή Μαζίδη

Μια πρώτη γεύση πήραμε το 2018 όταν τουρκικός στολίσκος εκδίωξε το γεωτρύπανο της ΕΝΙ από τη θέση "Σουπιά" όπου κατευθυνόταν στο Οικόπεδο 3 για έρευνες. Την ίδια ώρα νοτιότερα ένα άλλο γεωτρύπανο, το SAIPEM 10000 της ΕΝΙ έκανε γεώτρηση στην αιγυπτιακό ΑΟΖ περιτριγυρισμένο από υποβρύχιο, κορβέτα και άλλα σκάφη της χώρας των Φαραώ.

Η Κύπρος νόμιζε ότι θα τη σώσουν οι συμμαχίες και οι εταιρείες. Κανείς σύμμαχος δε θα χύσει το αίμα του αντί για σένα. Σύμμαχος είναι, όχι ηλίθιος. Θα παρέμβει (και αν) μόνο αν διαπιστώσει τη δική σου σοβαρότητα. Από την άλλη οι εταιρείες το μόνο που θέλουν να τρυπήσουν και να μην πάθει τίποτε ο πανάκριβος εξοπλισμός τους, τα υπόλοιπα δεν τις ενδιαφέρουν.

Επί του παρόντος Ελλάδα και Κύπρος ακόμη "ψάχνουν" να δουν αν τρύπησε τον πάτο ο "Πορθητής" (λες και δεν ξέρουν) κι απειλούν με αόριστες κυρώσεις μέσω Ε.Ε. όπου κάποιοι δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι για κάτι τέτοιο. Την ίδια στιγμή ο "Πορθητής" κινείται ανενόχλητος. 

Η Κύπρος μιλά για νέο Αττίλα αλλά μόνη της τον προκάλεσε. Αν όλα αυτά τα χρόνια φρόντιζε να αποκτήσει μια στοιχειώδη άμυνα είτε απευθείας είτε μέσω ημών, σήμερα ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail