Ο πατριωτισμός δεν είναι φασισμός αλλά το μόνο που μπορεί να τον σκοτώσει

danimeili / pixabay
Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με τον εθνομηδενισμό αλλά με τον πατριωτισμό. Ο εθνομηδενισμός και ο νεοφιλευθερισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ούτε οι νεοφιλελεύθεροι πιστεύουν σε έθνη. Τι είναι τα έθνη; Τα οικόπεδα της πλέμπας την οποία οι νεοφιλελεύθεροι μισούν και τη θεωρούν χρήσιμη μόνο όταν χρησιμεύει ως φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς ταυτότητα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Γιατί όταν ξέρεις ποιος είσαι και γνωρίζεις την ιστορία σου, διεκδικείς τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αν ξέρεις την ιστορία σου, σέβεσαι τα οικόπεδα των άλλων κι ανοίγεις την πόρτα σε όσους έχασαν το δικό τους ή παλεύουν να το ελευθερώσουν.

Επειδή δεν μπορούν οι εθνομηδενιστές να πουν είμαστε "υπέρ των πολυεθνικών" λένε λοιπόν ότι "είμαστε κατά των συνόρων" όπως και οι πολυεθνικές για το καλό των ανθρώπων. Μόνο που το δέσιμο του ανθρώπου με το χώμα, τη γη του και την ιστορία του είναι στην φύση του. Όταν τα χάσει αυτά, τότε γίνεται μάζα.

Όποιος θέλει τον άνθρωπο μάζα, δε θέλει το καλό του και όσον αφορά τα πολυπολιτισμικά έθνη που θαυμάζουν κάποιοι, αυτά χτίστηκαν πάνω στη γενοκτονία γηγενών. Είχαν σκλάβους οι ΗΠΑ όταν κατάργησαν τη δουλειά το 1865 επίσημα. Ενώ η Ελλάδα αν και υπόδουλη για 400 χρόνια κατάργησε τη δουλειά πριν καν ελευθερωθεί το 1822.

Αυτά θαυμάζετε και δεν ντρέπεστε. Το ότι δεν υπάρχει κανένα πολυπολιτισμικό κράτος που να έχει αναπτύξει κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά το αφήνω στην άκρη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail