Μετονομασία δεκάδων ρωσικών αεροδρομίων κι αποκατάσταση του Τσάρου


Thomas Nilsen
Freepen.gr - Δεκάδες αεροδρόμια σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας ονοματοδοτήθηκαν από διάσημους Ρώσους, όπως οι τσάροι, οι συγγραφείς και οι πρωτοπόροι σε διάστημα κι αεροπορία. Τα ονόματα ψηφίστηκαν προέκυψαν από ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις το περασμένο φθινόπωρο, αφού οι ντόπιοι πολίτες μπορούσαν να προτείνουν ονόματα, αναφέρει ο Thomas Nilsen για το thebarentsobserver.com.

Στο Murmansk, το όνομα δεν θα είναι πλέον αεροδρόμιο Murmashi (το όνομά του από το κοντινό χωριό) αλλά Nikolai II Murmansk καθώς είναι η τελευταία πόλη που ιδρύθηκε από τον Τσάρο το 1916 στη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Επίσης το αεροδρόμιο της Μόσχας δε θα είναι πλέον το Sheremetyevo, αλλά το διεθνές αεροδρόμιο Aleksandr Pushkin προς τιμήν του διάσημου συγγραφέα. Το Domodedovo είναι τώρα ο Διεθνής Αερολιμένας Μιχαήλ Λομονόσοφ της Μόσχας και το Βνούκοβο γίνεται Διεθνής Αερολιμένας Αντρέι Τουπούλεφ Μόσχας.

Στο βορρά, το νέο όνομα του αεροδρομίου Talagi στο Arkhangelsk είναι το διεθνές αεροδρόμιο Fyodor Abramov Arkhangelsk προς τιμήν του μυθιστοριογράφου που κατάγεται από την περιοχή.

Ο αερολιμένας του Syktyvkar θα ονομαστεί προς τιμήν του πιλότου των Μπολσεβίκων Petr Istomin, του οποίου το αεροπλάνο κατερρίφθη από τον Λευκό Στρατό κατά τον εμφύλιο πόλεμο το 1919.


Περίπου 40 αεροδρόμια στη Ρωσία πήραν νέα ονόματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail