Τραμπ: Σταμάτησα τον Ερντογάν από το να εξολοθρεύσει τους Κούρδους της Συρίας

Freepen.gr - Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Οσάκα το Σάββατο ότι έσωσε τους Κούρδους Συρίας από το να τους εξολοθρεύσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο έχει προσωπική σχέση.

"Είχε στρατό 65.000 ανθρώπων στα σύνορα και επρόκειτο να εξαλείψει τους Κούρδους που μας βοήθησαν με το Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο Τράμπ σε δημοσιογράφους το Σάββατο στους G- 20 στην Ιαπωνία.

"Και τον κάλεσα και τον ζήτησα να μην το κάνει. Είναι, φαντάζομαι, φυσικοί εχθροί του ή της Τουρκίας. Και δεν το έχει κάνει".

Η Τουρκία ξεκίνησε δύο στρατιωτικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία με στόχο τις μονάδες προστασίας των κουρδικών λαών (YPG), σύμμαχο των ΗΠΑ κατά της ISIL (κατά πολλούς επίσης συμμάχου τους).

Ο Ερντογάν απείλησε τους Κούρδους με μια τρίτη επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, αφού οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την περιοχή της Ιεράπολης, κάτι τελικά το οποίο δε συνέβη ως τώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail