Αλβανοτσάμηδες: Τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν κάτω από τα Ιωάννινα - ΧΑΡΤΗΣ

Freepen.gr - Ο Σύνδεσμος της Τσαμουριάς πραγματοποίησε εκδήλωση στα πλαίσια της υποτιθέμενης 75ης επετείου της Γενοκτονίας των Τσάμηδων στη μνήμη του Ιταλού στρατηγού Enrico Tellini, ο οποίος υπεράσπισε τα σύνορα της Αλβανίας το 1922-1923 προτού σκοτωθεί κοντά στα Ιωάννινα, αναφέρει η αλβανική ιστοσελίδα gazetamapo.al. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρόεδρος του PDIU, Shpethim Idrizi. 

Ο Idrizi είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βαριέται όταν οι Τσάμηδες κάνουν λόγο για αλβανική γη της Τσαμουριάς:

"Μην ενοχλείτε την Ελλάδα όταν λέμε ότι η Τσαμουριά είναι μια αλβανική γη, είναι, είναι και θα είναι αλβανική γη. Η Τσαμουριά είναι μια αλβανική γη, ληφθείσα από ιστορική αδικία, που δεν ξέρει να διαβάζει τα αρχαία ελληνικά βιβλία" ανέφερε ο Idrizi αναρωτώμενος γιατί οι Τσάμηδες δεν πρέπει να μιλούν για τα δικαιώματά τους και την επιστροφή στις εστίες τους.

Επίσης έκανε ειδική αναφορά στον Tellini. Ο Αλβανός πολιτικός ηγέτης ανέφερε ότι τα σύνορα της Αλβανίας εκτείνονται μέχρι τα Ιωάννινα και μίλησε για καθαρή γενοκτονία και εθνοκάθαρση. Επιπλέον κατηγόρησε την αλβανική ελίτ και την Ακαδημία Επιστημών πως οδηγούν την αλβανική κοινωνία στη λήθη όσον αφορά το θέμα αυτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail