Περικλής Νεάρχου: Ο κατευνασμός οδηγεί σε ήττες, ΑΟΖ και ισχυρή αποτροπή η απάντηση

Ο κορυφαίος πρέσβης ε.τ. της Κυπριακής Δημοκρατίας Περικλής Νεάρχου, εξήγησε πως επί δεκαετίες η πολιτική κατευνασμού της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας οδήγησε σε μια σειρά νέων διεκδικήσεων και τετελεσμένων από την Τουρκία, από την Κύπρο και την ΑΟΖ της μέχρι το γκριζάρισμα στο Αιγαίο και σήμερα σταδιακά επιχειρείται να φτάσει μέχρι και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Κατά τον ίδιο η ανακήρυξη ΑΟΖ αλλά και η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. με ταυτόχρονη ισχυρή αποτροπή ως στρατηγική επιλογή, είναι κομβικής σημασίας, πριν η Τουρκία αποκόψει πλήρως το Αιγαίο, σπάσει το τρίγωνο Ελλάδας - Κύπρου και Αιγύπτου και δημιουργήσει νέα γεωπολιτικά δεδομένα που θα οδηγούν μέχρι τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου με την πρακτική κατάλυση της κρατικής της οντότητας με αντικειμενικό στόχο όχι μόνο την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, αλλά την δορυφοροποίηση Ελλάδας και Κύπρου.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.