Και τώρα τι γίνεται; Η Αγκυρα λέει ότι το Φατίχ τρύπησε στην Κυπριακή ΑΟΖ

Freepen.gr - Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu πως έχουν ξεκινήσει γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου. Όπως σημειώνει το ΚΥΠΕ ανέφερε:

«Παλαιότερα κάναμε μόνο σεισμικές έρευνες γιατί δεν είχαμε γεωτρύπανο. Τώρα το γεωτρύπανό μας Πορθητής ξεκίνησε αμέσως γεώτρηση δυτικά της Κύπρου. Τώρα και το δεύτερο μας γεωτρύπανο, που θα πήγαινε στη Μαύρη Θάλασσα, πάει σε εκείνη την περιοχή»

Ερωτηθείς για το λόγο που συμβαίνει αυτό απήντησε: «Ο λόγος είναι ότι παρά τις προειδοποιήσεις μας η ε/κ πλευρά έκανε μονομερώς σεισμικές έρευνες και τώρα ξεκίνησε γεωτρήσεις. Γιατί λέμε μονομερώς; Εδώ έχει δικαιώματα και η ‘’τδβκ’’ και ο τ/κ λαός. Αυτό το αποδέχεται και ο ρ/κ τομέας, και η ΕΕ το αποδέχεται. Εμείς τους είπαμε ‘’να κάνετε αυτά τα βήματα αφού πρώτα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τ/κ’’. Λένε ‘’μα αν το κάνουμε θα τους έχουμε αναγνωρίσει’’. Όχι, σήμερα δεν αναγνωρίζουν όλοι την Ταϊβάν, αλλά όλοι κάνουν εμπόριο μαζί της και συμφωνίες. Ας είναι μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας, ας είναι μέσω της ΕΕ»

Ένα λοιπόν γεωτρύπανο ήδη τρυπά στην Κυπριακή ΑΟΖ και ένα δεύτερο έρχεται, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις διότι δεν αποκλείεται να πρόκειται και για παραμύθι του Τούρκου ΥΠΕΞ μιας και τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η Κύπρος φαίνεται ότι προβλημάτισουν τους αλλοδαπούς επιστήμονες που βρίσκονται στο πλοίο. Σε κάθε περίπτωση τίθεται το ερώτημα, τώρα τι γίνεται; Η Κύπρος ήδη πληρώνει την ανοησία της να προχωρήσει στην εκμετάλλευση της ΑΟΖ παραμένοντας ανοχύρωτη και επαφιόμενη στη σωτηρία από τρίτους. Η Ελλάδα μπορεί θεωρητικά να σφυρίζει αδιάφορα, άλλωστε δεν πρόκειται για ελληνική ΑΟΖ (που επισήμως κιόλας δεν υπάρχει) αλλά όλοι φαντάζονται τη συνέχεια.

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail