Κλειστά από αύριο και επ' αόριστον τα Διαγνωστικά Κέντρα

jarmoluk / pixabay
Κλειστά θα είναι από αύριο Δευτέρα 10/06/2019 τα Διαγνωστικά Κέντρα καθώς ξεκινούν κινητοποιήσεις με το προσωπικό να απέχει από τα καθήκοντά του. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΙΔΙΚ, απέβη άκαρπη η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στο Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Βασ. Πλαγιανάκο.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης για το θέμα του claw back και ειδικότερα για την εξεύρεση τρόπου συμψηφισμού του claw back του β’ εξαμήνου του 2018 με αδιάθετα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ, όπως για παράδειγμα τα έσοδα που έχει συγκεντρώσει από την εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων πολιτών για υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, τα οποία ανέρχονται στα 50 εκατ. ευρώ περίπου.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν μπόρεσε επί της ουσίας να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε, ασαφέστατα, να γίνουν ανακατανομές ποσών εντός του υπάρχοντος κλειστού προϋπολογισμού (ΚΑΕ 0671.01) για διαφορετικό επιμερισμό του claw back χωρίς ουσιαστική δέσμευση και σε ένα θολό τοπίο.

Η ΠΑΣΙΔΙΚ εκτιμά ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη, είναι σαφές ότι δεν αντιμετωπίζονται τα επείγοντα προβλήματα βιωσιμότητας του εργαστηριακού και κλινικοεργαστηριακού τομέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail