Μέντα: Δώστε τέλος στα προβλήματα με το στομάχι σας

Σύμφωνα με νέα έρευνα η μέντα μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσφαγίας και του οπισθοστερνικού άλγους μη καρδιακής αιτιολογίας που εμφανίζουν ορισμένοι ασθενείς με διαταραχές του οισοφάγου.

Από: onmed.gr

Πιο συγκεκριμένα, στην νέα αυτή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το έλαιο μέντας μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατάποση και υποφέρουν από θωρακικό πόνο μη καρδιακής αιτιολογίας.

Ενώ το έλαιο μέντας είναι γνωστό για μυοχαλαρωτικές του ιδιότητές, αυτή η πρόσφατη μελέτη είναι μία από τις λίγες που έχουν διερευνήσει τον ρόλο του στο ανώτερο πεπτικό σύστημα. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε μόνο την ικανότητά του να καταπραΰνει τους πονοκεφάλους τάσης και να μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Αυτά τα ευρήματα, ωστόσο, υποδηλώνουν ότι η μέντα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των συμπτωμάτων με τη χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών στον κατώτερο οισοφάγο.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν δυσκολία στην κατάποση κατανάλωναν δύο δισκία μέντας πριν τα γεύματα και οι ασθενείς με πόνο στο στήθος τα κατανάλωναν όταν ήταν απαραίτητο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης, Mohamed Khalaf, «οι ασθενείς που έλαβαν δισκία με έλαιο μέντας πριν το φαγητό αισθάνθηκαν καλύτερα μετά τα γεύματα από όσους δεν το έκαναν».

Αλλά οι ερευνητές προειδοποιούν ότι πριν τη λήψη των δισκίων μέντας, οι ασθενείς πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους ώστε να αποκλείσουν τις καρδιακές παθήσεις και άλλες αιτίες θωρακικού πόνου και δυσκολίας στην κατάποση.

Πηγή: mindbodygreen.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail