Η Γενί Σαφάκ ειρωνεύεται το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας και μας απειλεί: "Μη θερμαίνετε τα νερά γιατί θα καείτε"

Ψυχολογικό κλίμα προσπαθεί να δημιουργήσει το άρθρο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak με τίτλο "Ασκηση Φιάσκο" αναφερόμενο στην τελευταία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, γνωστή και ως ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Μολόνοτι πρόκειται για προγραμματισμένη ετήσια άσκηση, η τουρκική σελίδα σημειώνει γλαφυρά ότι η Ελλάδα έγινε ρεζίλι με μια υποτιμημένη άσκηση μειωμένης έκτασης.

Στρατής Μαζίδης

Σημειώνει ότι η άσκηση έγινε σε μια μικρή περιοχή του Αιγαίου με περίπου τα μισά πλοία από όσα ανέπτυξε η Τουρκία στο "Θαλασσόλυκο". Επίσης αναφέρει ότι σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Bayraktar βρίσκονταν διαρκώς στον αέρα ενώ οι Ελληνες σήκωσαν κάποια "μικρά UAVs".

H Yeni Safak επιχειρεί μια σύγκριση της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ τόσο με το "Θαλασσόλυκο" όσο και με τη "Γαλάζια Πατρίδα" σε μια καταφανή προσπάθεια να παρουσιάσει εντελώς διαφορετικά μεγέθη ειρωνευόμενη πως το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο ήταν ικανό να στήσει μια απλή μόνο άσκηση με τις περιορισμένες του ικανότητες και δυνατότητες σε αντίθεση με τις τουρκικές ασκήσεις που ήταν τα "τέλεια παιχνίδια πολέμου". Η εφημερίδα συμπεραίνει ότι δεν μπορεί καν να υπάρξει σύγκριση δυνάμεων.

Σημειώνει ότι το τουρκικό ναυτικό παρακολουθούσε την ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ αδιάκοπα αναπτύσσοντας τον ίδιο αριθμό φρεγατών, υποβρυχίων και λοιπόν πλοίων, καθώς επίσης αεροπλάνων επιτήρησης, ελικοπτέρων και UAVs παρακολουθώντας το γείτονα βήμα προς βήμα. Η Yeni Safak γράφει σε πανηγυρικό τόνο ότι ο τουρκικός στόλος έστειλε το μήνυμα στους Ελληνες πως δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός, για αυτό:

"Μη θερμαίνετε τα νερά γιατί θα κάψετε τον εαυτό σας!"

Ασχέτως των υπερβολών του τουρκικού μέσου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αφενός πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση κι αφετέρου απευθύνεται σε μια πλατιά εσωτερική κοινή γνώμη η οποία θα υιοθετήσει, αυτό που της παρουσιάζουν. Επιπλέον η Τουρκία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της αμυντικής της βιομηχανίας όσο εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα τις τελευταίες δεκαετίες. Αισθάνεται ισχυρή, το επιδεικνύει κι επιχειρεί να...αντλήσει κέρδη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail