Και ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να "τιμωρήσει" τις ΗΠΑ αν χρειαστεί

REUTERS/Murad Sezer
Freepen.gr - Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι οικονομικές κυρώσεις για την προγραμματισμένη αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από την Τουρκία παραμένουν μια "πολύ βιώσιμη" επιλογή, ακόμη και όταν ο Τούρκος πρόεδρος Τάγιϊπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να αντιδράσει αν συμβεί αυτό, αναφέρει το reuters.com.

Ο υφυπουργός πολιτικών και στρατιωτικών υποθέσεων των ΗΠΑ κ. Clarke Cooper δήλωσε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις συζητήσεις με την Τουρκία για την επίλυση της διαφοράς.

"Η αναζήτηση λύσης εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των δυνατοτήτων σήμερα, αλλά η επιβολή κυρώσεων παραμένει μια πορεία δράσης και είναι αρκετά πιθανή σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο Cooper κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Βρυξέλλες, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟ.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν, μιλώντας σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου για ξένα μέσα ενημέρωσης, επανέλαβε ότι η αγορά ρωσικών συστημάτων S-400 είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πριν επιβάλουν κυρώσεις σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ.

"Δε βλέπω καμία πιθανότητα να συμβούν αυτές οι κυρώσεις", δήλωσε ο Ερντογάν. Ωστόσο, εάν το πράξουν οι ΗΠΑ "θα έχουμε κι εμείς τις δικέ μας κυρώσεις". Το τι είδους κυρώσεις μπορεί να επιβάλλει η Τουρκία στις ΗΠΑ είναι ένα άλλο ερώτημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail