Νέο φιάσκο για τον τουρκικό στρατό στο βόρειο Ιράκ

Δέκα μέρες πέρασαν από την έναρξη της πολυδιαφημιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ με την εντυπωσιακή ονομασία, «Pençe Harekatı», (Επιχείρηση Πέλμα), και όχι μόνο δεν κατάφεραν να προσεγγίζουν τον στόχο τους, δηλαδή το στρατηγικό κέντρο των Κούρδων, το Kandılı, αλλά καθημερινά μετρούν και νέες απώλειες.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια τεράστια στρατιωτική μηχανή, με 4 ταξιαρχίες κομάντος, με δεκάδες άρματα μάχης, με αεροπορική υποστήριξη των F-16, με τους πυραύλους Bora, με τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ, με ειδικά ολμοβόλα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην Συρία, με όλα αυτά και το μόνο που επέτυχαν είναι να εξουδετερώσουν γύρω στους 40 Κούρδους αντάρες.



Εκείνο που δεν υπολόγισαν ήταν ότι ο αιφνιδιασμός δεν θα επιτύγχανε προφανώς γιατί οι Κούρδοι που έχουν καλά οργανωμένα δίχτυα πληροφόρησης μέσα στην Τουρκία είχαν ενημερωθεί και από την άλλη, αντιπαραθέτουν ειδικά αντιαρματικά που έχουν μεγάλη επιτυχία κατά των τουρκικών στόχων, ενώ η αντίσταση τους είναι κάτι παραπάνω από πεισματική, με το πλεονέκτημα της καλύτερης γνώσης του χώρου και των «μυστικών» του.

Για άλλη μια φοα ο πανίσχυρος, όπως διαφημίζεται τουρκικός στρατός, αποδείχτηκε… άνθρακας ο θησαυρός.

Πως διαφημίζουν οι Τούρκοι την επιχείρηση:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail