Κίνα προς ΗΠΑ & Ιράν: Επιδείξτε αυτοσυγκράτηση και μην ανοίξετε το Κουτί της Πανδώρας στην περιοχή

navy.mil
Freepen.gr - Η Κίνα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για τις "μεθόδους ακραίων πιέσεων" της ενάντια στο Ιράν καλώντας αμφότερες τις δύο πλευρές να διατηρήσουν την ηρεμία και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση γύρω από τον Περσικό Κόλπο καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ τους.

"Καλούμε όλες τις πλευρές να παραμείνουν ορθολογικές, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προβούν σε ενέργειες κλιμάκωσης που να ερεθίσουν τις περιφερειακές εντάσεις ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

Ο Κινέζος διπλωμάτης παρότρυνε επίσης την Ουάσινγκτον να "αλλάξει τις μεθόδους ακραίων πιέσεων", προσθέτοντας ότι "κάθε μονομερής συμπεριφορά δεν έχει καμία βάση στο διεθνές δίκαιο".

Την ίδια στιγμή, ο Γουάνγκ ελπίζει ότι το Ιράν θα είναι "προσεκτικό όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων και δε θα εγκαταλείψει ελαφρά τη καρδία" τη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας του 2015, γνωστή ως JCPOA. Τη Δευτέρα, Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σε δέκα ημέρες, το έθνος θα αυξήσει τα αποθέματα ουρανίου πέρα ​​από τους όρους που προβλέπονται στη συμφωνία, εκτός εάν η ΕΕ επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Η παρέμβαση της Κίνας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι θα μεταφέρει επιπλέον 1.000 στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, μαζί με τα πολεμικά πλοία που είχαν αποσταλεί στον Περσικό Κόλπο τον περασμένο μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail