Γιατί δε θα κλάψω για το Βενιζέλο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι απλά ένας καλός ρήτορας όσον αφορά την πολιτική του καριέρα. Τίποτε περισσότερο. Κεντρικό στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1993 κι ο άνθρωπος που απέτυχε από την υπερβολική σιγουριά του να διαδεχθεί το Γιώργο Παπανδρέου το 2007 στην αρχηγία  του κόμματός του.

Του Στρατή Μαζίδη

Φυσικά εκεί που κατήντησε το ΠΑΣΟΚ, η απώλεια του Βενιζέλου είναι σημαντική. Αλλά ως εκεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ως υπουργός οικονομικών το 2011 πούλησε ψευτοτσαμπουκά το Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς και ύστερα μας φόρτωσε εκείνο το περιβόητο "έκτακτο επασφάλιστρο κινδύνου", το γνωστό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ που μετεξελίχθηκε σε ΕΝΦΙΑ. Χάρη στον κ. Βενιζέλο μια μέση οικογένεια έχει πληρώσει έκτοτε ένα 5ψηφιο ποσό για να συντηρούνται οι σπατάλες.

Επίσης ήταν εκείνος που επινόησε το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Να πληρώνεις δηλαδή επειδή εργάζεσαι πριν καν ανοίξεις το κατάστημα, το γραφείο ή την επιχείρησή σου ακόμη κι αν είσαι ζημιογόνος.

Συγγνώμη λοιπόν αλλά δε θα κλάψω για τον κ. Βενιζέλο ούτε για το ΠΑΣΟΚ που πάει για φούντο. Όσο γρηγορότερα ξεμπερδέψουμε με το σημερινό πολιτικό σκηνικό και τους πρωταγωνιστές του παρελθόντος, τόσο το καλύτερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail