Τα 9,3 δις δολάρια από την "Αφροδίτη" της Κύπρου εξοργίζουν τον Ερντογάν: θα προστατεύσουμε το μερίδιο των Τουρκοκύπριων

Freepen.gr - Τα κέρδη των 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε διάστημα 18 ετών που καταλήξουν στα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας βασης της αναδιαπραγματευόμενης σύμβασης με τις Shell, Noble και Delek, δεν περνούν αδιάφορα στην Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Ιουνίου δεσμεύθηκε να μην επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός στην περιοχή.

"Οι αδελφοί μας στη Βόρεια Κύπρο έχουν επίσης δικαιώματα [στην Ανατολική Μεσόγειο]", δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Ιουνίου όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία.

"Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το μερίδιό τους, δε θα αφήσουμε εκείνους που δεν έχουν δεσμούς [στην περιοχή] να διεκδικήσουν αυτά τα δικαιώματα", πρόσθεσε.

Φυσικά υπάρχει και άλλος τρόπος να...προστατεύσει το μερίδιο των Τουρκοκυπρίων. Να αποσύρει τον κατοχικό στρατό και τους εποίκους τερματίζοντας την κατοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail