Πέρασαν 8 ημέρες από τη δήλωση-αποκάλυψη πως η Ελλάδα πρόδωσε ξανά την Κύπρο και δεν έτρεξε κάστανο

«Και τι έγινε; Φτάσαμε προσφάτως με υπουργό τον κύριο Κατρούγκαλο, προσοχή, να μιλήσει στον ομόλογό του, τον Τούρκο, τον Τσαβούσογλου και να του πει ότι, και το λέω μετά λόγου γνώσεως, ότι "μην κάνετε προκλητική κίνηση στο Καστελόριζο ή αλλού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κι εμείς θα κατεβάσουμε τους τόνους σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ. Έτσι; Και μάλιστα υπερηφανεύτηκε και δημοσίως ότι πήρε δέσμευση από τον Τσαβούσογλου, δεν ανέφερε βεβαίως αυτό που είπαμε μόλις τώρα. Αυτό το γνωρίζω, είναι διασταυρωμένο και είναι ντροπή για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Απλώς τρέμανε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μήπως συμβεί τίποτα πριν τις εκλογές, γιατί το θεωρούσαν ότι θα ήταν καταστροφικό εκλογικά αλλά δεν είναι δυνατό να φτάνουμε σε αυτά τα σημεία»

Του Στρατή Μαζίδη

Ποιος είπε τα παραπάνω λόγια και πότε; Τα είπε στις 21 Ιουνίου 2019 (διαβάστε κι ακούστε εδώ) ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός στον 98,4 της Κρήτης και το Γιώργο Σαχίνη. Ο Σταύρος Λυγερός δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. Αρκετά μεγάλα ΜΜΕ αναδημοσιεύουν τμήματα άρθρων της σελίδας του ή ακόμη και banner της. 

Κατά την προσωπική μου άποψη ο κ. Λυγερός είναι ένας καλός αναλυτής - παρουσιαστής δεδομένων, ωστόσο είχα την αίσθηση ότι πάντα κολυμπά μέχρι ενός συγκεκριμένου βάθους. Εν προκειμένω όμως ο άνθρωπος αποκάλυψε ουσιαστικά μια νέα προδοσία της Κύπρου και μάλιστα φθηνιάρικη αφού το αντάλλαγμα θα είναι μόνο για λίγες ημέρες.

Τι μας είπε στον αέρα ο κ. Λυγερός; Ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ της απερχόμενης κυβέρνησης, η οποία βυθίζει στα λόγια το Γιαβούζ αλλά τρέμει μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεσμεύθηκε να κάτσει ήσυχα όσοι οι Τούρκοι ασελγούν πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία τρυπώντας τον πάτο της στην κυριολεξία αρκεί να μη συμβεί κάτι στο Καστελόριζο (προεκλογικά).

Συγχωρήστε με, δεν είμαι ούτε πατριδοκάπηλος, ούτε πολεμοκάπηλος αλλά αν αυτό δεν είναι μια νέα προδοσία της Κύπρου, τι είναι; Κάντε ό,τι θέλει στην Κύπρο, εμάς μη μας ενοχλήσετε τώρα. Διότι μετά, να είστε σίγουροι, θα μας ενοχλήσουν κάποια στιγμή.

Υπήρξε κάποια αντίδραση; Από την κυβέρνηση ουδείς διέψευσε τόσες ημέρες τώρα τον κ. Λυγερό ο οποίος προφανώς δεν πάτησε την κοιλιά του και μίλησε. Από την αντιπολίτευση; Πάλι κανείς. Πού είναι η ΝΔ που μια χαρά τώρα θα επιτηρήσει την τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών; Πού είναι να σηκώσει θύελλα το πολιτικό δημιούργημα εκείνου ο οποίος με τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου άνοιξε την πόρτα στους Τούρκους; Πού το ΠΑΣΟΚ και οι οπαδοί του Ανδρέα του ενιαίου αμυντικού δόγματος; Πού είναι ακόμη κι αυτοί οι...πατριώτες της Χ.Α. και της ΕΛ.ΛΥ.; Πουθενά.

Απεναντίας υπήρξε και επιβεβαίωση! Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μιλώντας με καμάρι στην Ελλη Στάη Τσίπρας (διαβάστε εδώ) για το Γιαβούζ: «Δεν τόλμησε να έρθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, πήγε στην Καρπασία!».

Και τι είναι η Καρπασία; Κάποια μακρινή χώρα της Ασίας στην Απω Ανατολή; Δεν είναι Κύπρος; Η Κύπρος τι είναι; Τι ζουν εκεί; Εξωγήινοι; Δε ζουν Ελληνες; Δεν αποτελεί κομμάτι του Ελληνισμού; 

Ανύπαρκτη επίσης και η ελληνική κοινωνία, η οποία ενδιαφέρεται και ψηφίζει μόνο αφού βάλει καλά το χέρι στην τσέπη και ψαχουλέψει. Δεν την απασχολεί αν τα σύνορα κατέβουν στα Τέμπη και έρθουν μέχρι την Τζιά.

Τραγική φυσικά και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία δε ζήτησε εξηγήσεις. Αλλά τι να περιμένεις κι από μια χώρα σχεδόν κατά το ήμισυ υπό κατοχή η οποία ζει μια δεύτερη εισβολή διότι επί 45 χρόνια δε φρόντισε να μετατραπεί σε αστακό, να γίνει ένα δεύτερο Ισραήλ της περιοχής.

Δυστυχώς από όλους αυτούς δεν μπορείς να περιμένεις ούτε το...τίποτε αλλά το χειρότερο. Βλέπουμε το έγκλημα να διαπράττεται μπροστά μας και δε φωνάζουμε ούτε καν "φόνος"! Είμαστε κι εμείς λίγοι τελικά, για αυτό κι αναδεικνύουμε αντίστοιχους πολιτικούς...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail