"Πάρτε τα και φάτε τα" είπε ο Ντουτέρτε κι οι Φιλιππίνες επέστρεψαν στον Καναδά 69 κοντέινερς γεμάτα απόβλητα

Freepen.gr - Ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς containers που μεταφέρει 69 εμπορευματοκιβώτια με σκουπίδια έχει αγκυροβολήσει στο Βανκούβερ, ένα μήνα μετά αφότου οι Φιλιππίνες αρνήθηκαν να γίνουν «χωματερή» του Καναδά και τελικά απέστειλαν πίσω περίπου 1.500 τόνους μολυσμένων οικιακών αποβλήτων.

Το επικίνδυνο φορτίο γεμάτο πλαστικά μπουκάλια, ηλεκτρικές συσκευές και ακόμη και πάνες επέστρεψε στις καναδικές ακτές μετά από περίπου έξι χρόνια σήψης στις Φιλιππίνες. Το πλοίο Anna Maersk κατέπλευσε στο λιμάνι της Deltaport στο Βανκούβερ νωρίς το Σάββατο το πρωί, μετά από ένα μήνα ταξίδι από τη Νοτιοανατολική Ασία.

Φοβούμενοι πιθανή μόλυνση, η πόλη σύντομα θα προχωρήσει στην αποτέφρωση των αποβλήτων. "Είναι ένα μοναδικό υλικό", δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας στερεών αποβλήτων της Metro Vancouver, Paul Henderson.



Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τις περασμένες ημέρες και η Ινδονησία επέστρεψε στις ΗΠΑ φορτίο που είχε άλλη ένδειξη αλλά τελικά ήταν απορρίματα (διαβάστε εδώ).

Παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, η καύση των αποβλήτων θα ήταν μια καλύτερη επιλογή από την κατανάλωσή τους για δείπνο, όπως πρότεινε ο Πρόεδρος Rodrigo Duterte προτού αποστείλει τα σάπια απορρίμματα: "Προετοιμάστε μια μεγάλη υποδοχή. Φάτε τα αν θέλετε!».

Τα απόβλητα εξήχθησαν στις Φιλιππίνες μεταξύ 2013 και 2014, αλλά δεν πληρούσαν τα περιβαλλοντικά πρότυπα της κυβέρνησης και το Μάιο ο Duterte διέταξε τελικά να επιστρέψουν στον Καναδά που είχε επιλέξει τη χρονοτριβή για χρόνια και να χάσει την προθεσμία επίλυσης του προβλήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail