Το Ουράνιο Τόξο πήρε 6.413 ψήφους, αποθεώνει το φιλότουρκο DEB και δηλώνει: «Οι εθνικά Μακεδόνες είναι εδώ, πιο δυνατοί»

Το Ουράνιο Τόξο μολονότι απέσπασε μόλις ένα 0,11% και 6.413 ψήφους, εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση με τίτλο «Οι εθνικά Μακεδόνες είναι εδώ, πιο δυνατοί» όπου εκτός των προκλητικών ισχυρισμών και διεκδικήσεων που διατυπώνονται, αποθεώνεται και το φιλοτουρκικό DEB για τις επιδόσεις του στη Θράκη. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

Μετά και το τέλος του 2ου γύρου των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση και αφού έχουν καταλαγιάσει πλέον οι συνήθεις αλαλαγμοί που συνοδεύουν τις εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τις Μακεδόνισσες, τους Μακεδόνες και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Сполај Ви многу на сите!

Παρότι και μόνο η συμμετοχή ήταν από μόνη της μια επιτυχία, δεδομένων των γνωστών πολιτικών και οικονομικών συνθηκών που σταθερά στραγγαλίζουν τη δημοκρατία στη χώρα που υποτίθεται ότι τη γέννησε και σε πείσμα όλων εκείνων που ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται χωρίς ντροπή ότι δεν υπάρχουμε, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο κατόρθωσε να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των ψήφων της και τα εκλογικά της ποσοστά σε σχέση με το 2014.

Οι χιλιάδες συμπολίτες που μας ψήφισαν θέτουν με τον πιο εμφατικό τρόπο στο τραπέζι τα πάγια βασικά αιτήματα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα:

- Εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση των περιοχών όπου μιλιέται, αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες και λοιπούς δημόσιους χώρους

- Άμεση και χωρίς όρους επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων του Εμφυλίου και των απογόνων τους

- Άμεση αναγνώριση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού και ενίσχυση της καλλιέργειας της μακεδονικής κουλτούρας και των παραδόσεών μας

- Στροφή στην αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως έναν από τους βασικούς μοχλούς της

Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο, σταθερά και αδιαπραγμάτευτα προσανατολισμένη στην ιδέα των "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" έχει την χαρά και την τιμή να είναι μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA), η οποία μάχεται πανευρωπαϊκά για τα ζητήματα αυτά και βγήκε σημαντικά ενισχυμένη στις Ευρωεκλογές, αποτελώντας μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους την 4η μεγαλύτερη ομάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Greens/ΕFA)

Σε αυτή τη μοναδική σύμπραξη λαών και πολιτισμών από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει επίσης και το κόμμα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα (DEB), το οποίο θα θέλαμε να συγχαρούμε για τη μεγάλη νίκη του στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης.

Πολλές ευχαριστίες αξίζουν ακόμα σε προσωπικότητες του κεντροδεξιού, φιλελεύθερου και αριστερού χώρου για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους υπέρ των θέσεών μας. Πάνω από όλους, βέβαια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΟΑΚΚΕ για την αδελφική, διαχρονική και αταλάντευτη υποστήριξη και για το δημόσιο κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ όλα τα παπαγαλάκια του βαθέως κράτους που βιάστηκαν να πουν ότι 6500 ψήφοι δεν στοιχειοθετούν την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Μας δίνουν για πολλοστή φορά την ευκαιρία να ζητήσουμε να τεθεί το ζήτημα εθνικής και γλωσσικής καταγωγής επίσημα στην απογραφή που θα διεξαχθεί σε 2 χρόνια. Είναι άκρως υποκριτικό η Ελλάδα να κάνει υποδείξεις στη γειτονική Αλβανία που αναγνωρίζει 11 εθνικές μειονότητες (ανάμεσά τους και η ελληνική και η μακεδονική) για το πως θα τις απογράψει, τη στιγμή που η ίδια αρνείται στοιχειωδώς να εφαρμόσει τις ίδιες της τις προτάσεις!

Απογραφή για τις μειονότητες το 2021 λοιπόν. Τολμάτε;

Поинаква Грција, Поинаква Европа!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail