Μπορεί μια δημοσκόπηση με ΝΔ στο 40% αυτοδύναμη να “σπρώχνει” τον Τσίπρα;

Πρόκειται για εντελώς προσωπικές απόψεις, οι οποίες πάσχουν ασφαλώς από… υποκειμενισμό! Δηλαδή, δε σημαίνει ότι το επιχείρημα που θα αναπτυχθεί παρακάτω ισχύει. Ούτε φυσικά ότι δεν ισχύει! Είναι όμως μια σειρά λογικών – ελπίζουμε – συλλογισμών, που προέκυψαν από τη δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης για τις εκλογές, όπου η Νέα Δημοκρατία είναι αυτοδύναμη με ποσοστό γύρω στο 40%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ “περιορίζεται σε ποσοστό γύρω στο 30%. Αυτά τα δυο αριθμητικά δεδομένα απασχολούν το σχόλιο.


Το επιχείρημα είναι ότι με δεδομένο ότι την εκ νέου άνοδο της Νέας Δημοκρατίας την υποπτεύονται, αλλά και την καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το ενδιαφέρον στρέφεται στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι μας λέει λοιπόν η εν λόγω δημοσκόπηση; Μας λέει ότι ο Τσίπρας τα κατάφερε και θα του πιστωθεί η αντικατάσταση του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της παλινόρθωσης του δικομματισμού στην Ελλάδα! Άρα τον στηρίζει στον ηγετικό του ρόλο στο εσωτερικό του κόμματος, τη στιγμή που οι ψίθυροι για μια νέα μέρα είναι περισσότερο από ευδιάκριτοι.

Μας λέει ότι ο Τσίπρας σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον… πολιτικό καταποντισμό, αφού το θέμα συζήτησης αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, ήταν το ενδεχόμενο περεταίρω υποχώρησης των εκλογικών ποσοστών της κυβερνώσδας παράταξης, ακόμα και του ενδεχομένου να διασπάσει καθοδικά το “ψυχολογικό όριο” του 20%.

Μας λέει επίσης, ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν κίνητρο στον παραδοσιακό ψηφορόρο της Κεντροαριστεράς να προσέλθει στις κάλπες για να περιορίσει την παντοδυναμία της Δεξιάς, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αναγεννιέται από την τέφρα του στις Ευρωεκλογές!

Στέλνει έμμεσο καθησυχαστικό μήνυμα στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, είτε να προτιμήσουν τα μπάνια τους επειδή το αποτέλεσμα έχει κριθεί, είτε αν προσέλθουν, ότι έχουν την επιλογή να επιλέξουν τον Βελόπουλο ή τη Χρυσή Αυγή, κάποιο άλλο κόμμα του ευρύτερου Κεντροδεξιού χώρου!

Μέχρι και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι καλό πράγμα, εάν υποτεθεί ότι η αντιπολίτευση συγκεντρώσει ποσοστό περί το 30%! Πρόσφατο το έχουν, μίλησε εξάλλου ο ίδιος ο Τσίπρας απολογητικά για ψευδαισθήσεις και αυταπάτες!

Άρα, εφόσον τα προβλήματα κάθε άλλο παρά έχουν ξεπεραστεί, κάποιος πρέπει να τα αντιμετωπίσει και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Γι΄αυτό πείστηκε πλέον μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσοι τουλάχιστον σοβαροί συνειδητοποίησαν ότι άλλο η ρητορική της φιλανθρωπίας και άλλο τα αδυσώπητα οικονομικά του – άδειου – ταμείου.

Κατά συνέπεια, γιατί να θέλει κανείς να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία; Γιατί να υφίσταται τις πιέσεις πρεσβειών και ξένων κυβερνήσεων και προσωπικοτήτων και να μην επιλέξεις την άνεση της αντιπολίτευσης να πετάς ανέξοδα “πέτρες” σε ό,τι κάνει η κυβέρνηση, ασχέτως του αν κατανοείς – πλέον, όχι από πάντα… – πως κάποιες επιλογές ίσως είναι μονόδρομος;

Με απλά λόγια, είναι μια δημοσκόπηση της οποίας όλα τα στοιχεία βολεύουν μια χαρά τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι σχεδόν το ιδανικό σενάριο από όσα θα μπορούσε λογικά υπό τις συνθήκες να πετύχει στις εκλογές.

Για όλους αυτούς τους λόγους μας κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικούς. Διαισθητικά το λέμε και να μας συγχωρήσουν εάν τα νούμερα όντως τους οδήγησαν σε αυτά τα συμπεράσματα. Διότι δεν είναι μυστικό ότι “χωράει” πολύς “τζόγος” στις δημοσκοπήσεις. Όποιος δηλώνει πως το αγνοεί, απλώς ψεύδεται.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.