Ο Ιγνατίου μέσα σε 3 γραμμές είπε κι αυτός τη μεγάλη αλήθεια για την Κύπρο

Freepen.gr - Η Κύπρος ζει μια νέα ιδιόμορφη εισβολή από τους Τούρκους 45 χρόνια μετά τον Αττίλα. Μια πρόγευση είχε δοθεί πέρυσι στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ όταν ανενόχλητος ο τουρκικός στολίσκος απείλησε με βύθιση και εκδίωξε το γεωτρύπανο SAIPEM 12000 της ιταλικής ΕΝΙ.

Στη Freepen.gr έχουμε φιλοξενήσει αρκετές φορές απόψεις που λένε το αυτονόητο. Και αυτό είναι το εγκληματικό λάθος της Κύπρου να προχωρήσει με την ΑΟΖ παραμένοντας ανοχύρωτη αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αιγύπτου που έφτιαξε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Απεναντίας η Κύπρος προτίμησε να μη χαλάσει χρήματα και να στηρίξει την άμυνά της σε εταιρείες, συμμαχίες και διεθνείς οργανισμούς.

Σήμερα θερίζει τους καρπούς αυτής της ακατανόητης επιλογής. Εύστοχη αντίστοιχη αναφορά έκανε και ο γνωστός Κύπριος δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του με τίτλο "Η απειλή είναι πραγματική: Μόνο ο Πούτιν -αν το θελήσει- μπορεί να σταματήσει τον Ερντογάν" όπου προς το τέλος σημειώνει:

Στην Κύπρο, 44 χρόνια μετά την εισβολή, όλες μα όλες οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να θωρακίσουν το νησί. Με τα χρήματα που χάθηκαν από το «κούρεμα» θα παίρναμε 100 και πλέον F-35, και ένα σωρό συστοιχίες Patriot. Ως παράδειγμα το καταγράφω για να καταλάβουν οι πολίτες και το μέγεθος της διαφθοράς των πολιτικών…

Για φανταστείτε το. Ένα νησί που προδίδεται και χάνεται κατά 40%, αντί το επόμενο πρωί να βάλει μπρος τη θωράκισή του, δεν έκανε απολύτως τίποτε και τα περιμένει όλα από Ελλαδίτες στρατεύσιμους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό πάνε με το ζόρι στο νησί και υπηρετούν υπό άσχημες συνθήκες. 

Η ιστορία είναι για να τη διδάσκεται κανείς. Όταν δε συμβαίνει αυτό, συνήθως επαναλαμβάνεται. Η Κύπρος δεν είναι Ελβετία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail