Τόλμησαν πράγματι πέρα από τις δυνάμεις τους κι έφτασαν στα...Αστέρια της Σαρδηνίας τα παιδιά της 336Μ

Από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε στην άσκηση «Joint Stars 2019», με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance και ανάλογο προσωπικό της 336 Μοίρας, της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση Decimomannu της Σαρδηνίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η 336 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με το ρόλο της Μοίρας, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Η άσκηση διεξήχθη, στην ευρύτερη περιοχή της Σαρδηνίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης και εξάσκησης σε ένα ρεαλιστικό, σύνθετο και διακλαδικό επιχειρησιακό περιβάλλον.



Η 116 Πτέρυγα Μάχης (116 ΠΜ) είναι μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας και υπάγεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Η 116 ΠΜ εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Αράξου στον Άραξο. Το έμβλημα της 116 Πτέρυγας Μάχης αποτελείται από γεωμετρικά σχήματα. Στην κορυφή του θυρεού υπάρχει το ρητό ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜIΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ (τολμηροί πέραν των δυνάμεών μας).





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail