Τελεσίγραφο στην Αγκυρα: Στις 31 Ιουλίου φεύγετε από το πρόγραμμα των F-35 αν δεν αποσυρθείτε από τους S-400

Freepen.gr - Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σανάχαν δήλωσε στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 θα ανασταλεί στις 31 Ιουλίου, εκτός εάν αποσυρθεί η Τουρκία από την προγραμματισμένη αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400, αναφέρει το Foreign Policy.

Ο Σανάχαν δήλωσε στην Άγκυρα ότι οι 42 Τούρκοι που παρακολουθούν την εκπαίδευση στα F-35 στη βάση αεροπορίας Luke στην Αριζόνα και στο Eglin στη Φλόριντα θα πρέπει να αναχωρήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Επιπλέον, όλες οι διεθνείς ταξιδιωτικές εντολές θα ακυρωθούν και το προσωπικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα απαγορευθεί να εισέλθει στις βάσεις, ανέφερε.

Αν όμως η Τουρκία παραλάβει τους S-400 πριν από τις 31 Ιουλίου, αυτό το "μετρημένο και σκόπιμο" σχέδιο θα "ακυρωθεί", δήλωσε η επιστολή προς την Άγκυρα.

Τα βήματα που περιγράφονται στο έγγραφο συζητήθηκαν σε προηγούμενη τηλεφωνική κλήση μεταξύ των δύο υπουργών Άμυνας, δήλωσε ένας υπάλληλος του Πενταγώνου στο Foreign Policy.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail