Ο θαλάσσιος Αττίλας 3 σε εξέλιξη


Ο "Πορθητής" πραγματοποιεί εδώ και ώρες γεώτρηση σε μεγάλο βάθος στην Κυπριακή ΑΟΖ και όλα δείχνουν ότι τον Ιούλιο θα ακολουθήσει με γεώτρηση και το δεύτερο Τουρκικό γεωτρύπανο το "Γιαβούζ", ενώ δεν αποκλείεται οι ωμές προκλήσεις να συνεχιστούν με γεώτρηση, νότια του Καστελόριζου και σε ευθεία αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.

Από: iskra.gr - Του Ν.Ζ

Η πρόκληση πλέον από την πλευρά της Τουρκίας παίρνει τον χαρακτήρα ευθείας και έμπρακτης καταπάτησης των θαλάσσιων δικαιωμάτων της Κύπρου.

Το ερωτήματα που τίθενται πλέον καθαρά είναι κάτι παραπάνω από εύλογα.

Υπάρχει σχέδιο από την πλευρά Αθήνας και της Λευκωσίας για να αναχαιτιστεί η μείζονα τουρκική πρόκληση ή η Ελλάδα και Κύπρος παρακολουθούν ως θεατές την διαμόρφωση παράνομων τουρκικών τετελεσμένων, απαντώντας απλώς με έντονες φραστικές διαμαρτυρίες και με ανακοινωθέντα από ΗΠΑ και Ε.Ε;

Αθήνα και Λευκωσία έχουν συνεννοηθεί με τους Δυτικούς υποτιθέμενους συμμάχους τους για την κλιμάκωση έμπρακτων μέτρων σε βάρος της Τουρκίας που θα κάνουν αισθητή την πίεση και την απόφαση παρεμπόδισης και αποτροπής των προκλήσεων;

Είναι δυνατόν Ελλάδα και Κύπρος να προχώρησαν σε ενέργειες για την αξιοποίηση της Κυπριακής ΑΟΖ, χωρίς να έχουν σχέδιο και συμφωνία με τους δήθεν ” συμμάχους” τους για αποτελεσματικά αντίμετρα κατά των απολύτως αναμενόμενων προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας;

Εκτός και αν περίμεναν από την Τουρκία να καταπιεί τις Κυπριακές κινήσεις στην ΑΟΖ και να πει και ευχαριστώ!…

Δυστυχώς, Ελλάδα και Κύπρος έχουν μετατραπεί σε “αγκιστρωμένα ψάρια” των ΗΠΑ, Ε.Ε και Ισραήλ και μάλιστα χωρίς κανένα πρακτικό αντάλλαγμα και αποτελούν τον μεζέ και το δόλωμα σε μια ευρύτερη αμερικανο-τουρκική αντιπαράθεση, η οποία, αν διευθετηθεί με οποιαδήποτε μορφή, η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι εκείνες που θα θυσιαστούν με τρόπο χειρότερο από εκείνο της Ιφιγένειας .

Δυστυχώς αυτή η χώρα διαθέτει μία κάτω του μετρίου ηγεσία, η οποία ως μόνο ενδιαφέρον έχει την παραμονή της στην εξουσία και την διανομή των λαφύρων της τελευταίας. Ακόμα πιο αποκαλυπτικά το ηγετικό κατεστημένο αυτού του τόπου είναι βαθύτατα εξαρτημένο και παραδομένο στην ξεπουλημένη εγχώρια ολιγαρχία και στην ξένη ιμπεριαλιστική “προστασία” και επομένως ανίκανο να χαράξει εθνική στρατηγική και ικανό μόνο να άγεται και να φέρεται ανάλογα με τις προτεραιότητες των μεγάλων κηδεμόνων μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα και όλο το ελληνικό κατεστημένο, έκλεισαν τον δρόμο στην Συμφωνία Λαφαζάνη τον Μάιο του 2015 με την κυβέρνηση της Ρωσίας για τον αγωγό Ρωσικού αερίου και την αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων που ο Λαφαζάνης προωθούσε, σε μία περίοδο, μάλιστα, που Ρωσία και Τουρκία είχαν κάκιστες σχέσεις.

Το κενό αυτό στις ελληνορωσικές σχέσεις αξιοποίησε αργότερα η Τουρκία, διαμορφώνοντας πολύτιμη για τα περιφερειακά σχέδια της ειδική σχέση με την Ρωσία, απέναντι στις απροετοίμαστες Ελλάδα και Κύπρο.

Σήμερα, μπροστά στο νέο θαλάσσιο Αττίλα 3 της Τουρκίας και προτού η Ελλάδα γνωρίσει μία νέα στρατηγική ήττα, με ή χωρίς χωρίς θερμό επεισόδιο, οφείλει να επαναπροσανατολίσει και να επανασχεδιάσει μαζί με την Κύπρο όλη την πολιτική της και στο πλαίσιο αυτό, να επιδιώξει με τόλμη μία στρατηγική προσέγγιση της Ρωσίας.

Δυστυχώς, όμως, ένα τέτοιο επανασχεδιασμό της πολιτικό-αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας, είναι αδύνατο να υλοποιήσει το σημερινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Ελλάδας.

Αντίθετα, το σημερινό κατεστημένο ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ κ.λπ. ετοιμάζεται να δέσει χειροπόδαρα την χώρα σε ένα πολιτικοστρατιωτικό μνημόνιο με ΗΠΑ-Ε.Ε-Ισραήλ, το οποίο εκφράζεται ανάγλυφα στο αμερικάνικο νεοψυχροπολεμικό νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο για τη Ν.Α Μεσόγειο.

Και με αυτό το πολιτικοστρατιωτικό μνημόνιο προβλέπεται να υποστεί η χώρα μας στις εθνικές της υποθέσεις, ανάλογες καταστροφές με αυτές που υπέστη με τα οικονομικοκοινωνικά μνημόνια.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.