275 εκ. ευρώ από τους Ευρωπαίους στην Τουρκία την ώρα που απειλεί με πόλεμο τον Ελληνισμό

platinumportfolio / pixabay
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει στην Τουρκία 275 εκατομμύρια ευρώ (311 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση μέρους μιας σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 155 χλμ. από την Κωνσταντινούπολη έως τα βουλγαρικά σύνορα βάσει συμφωνίας που υπογράφηκε την Τρίτη, ανέφερε το Reuters.

Το 1,1 δις ευρώ έργο Halkalı-Kapıkule είναι ο τέταρτος κύριος σιδηρόδρομος που χρηματοδοτείται εν μέρει από την ΕΕ, η οποία μέχρι στιγμής έχει διαθέσει περίπου 840 εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις για τους τουρκικούς σιδηρόδρομους τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η συμφωνία της Τρίτης θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής σχεδόν της μισής γραμμής Halkalı-Kapıkule, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από τους τουρκικούς κρατικούς σιδηροδρόμους (TCDD).

Ο Christian Berger, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, δήλωσε ότι το έργο θα διευκολύνει τις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Mehmet Cahit Turhan δήλωσε ότι το έργο θα βοηθήσει να καταδειχθεί η δέσμευση της Τουρκίας να συνεργαστεί με το μπλοκ.

Την ίδια ώρα η Τουρκία παραβιάζει δεκάδες φορές καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο μας και απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία με πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail