Η Ρωσία βάζει πλώρη για το πρώτο της πυρηνικό αεροπλανοφόρο (αλλά θα το έχει μετά το 2030)

Freepen.gr - Η Ρωσία άρχισε να εργάζεται πάνω στο επόμενο αεροπλανοφόρο της, το οποίο πρόκειται να τροφοδοτηθεί με πυρηνική ενέργεια, δήλωσε πηγή από το υπουργείο άμυνας της χώρας στο πρακτορείο TASS.

"Η δήλωση των στόχων (SOO) για το νέο αεροπλανοφόρο δημιουργείται τώρα και δεν έχει αποσταλεί ακόμα στην United Shipbuilding Corporation (USC)", ανέφερε η πηγή.

"Το Υπουργείο Άμυνας και η Κεντρική Διοίκηση του Ρωσικού Ναυτικού συμμερίζονται την άποψη ότι το νέο αεροπλανοφόρο πρέπει να είναι πυρηνικό" πρόσθεσε η πηγή του υπουργείου άμυνας.

Μια πηγή στη ναυπηγική βιομηχανία της Ρωσίας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι το επιστημονικό και ερευνητικό έργο για το σχεδιασμό του πρώτου πυρηνικού αεροσκάφους της χώρας θα ξεκινούσε το 2023.

"Η επιχείρηση είναι περισσότερο από έτοιμη να κατασκευάσει ένα τέτοιο σκάφος. Το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί σε 15 χρόνια", δήλωσε ο πρόεδρος της USC Alexei Rakhmanov.

Ωστόσο το TASS δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει επισήμως τις πληροφορίες κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail