Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε, η κυβέρνηση θα έπεφτε από το Φεβρουάριο του 2015

Freepen.gr - Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός υπήρξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος πλέον της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και υπουργός κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 μιλώντας στο «One Channel» . Ο κ. Λαφαζάνης έφερε στη δημοσιότητα τις κρίσιμες ημέρες του Φεβρουαρίου του 2015 και τη συμφωνία της...δημιουργικής ασάφειας του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για το 3ο μνημόνιο Τσίπρα. Πριν κλείσουμε 15 μέρες από την ανάληψη της κυβέρνησης και πήγε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επέκταση της δανειακής σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και ακολούθησε και η επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup»τονίζει ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνοντας ότι εκείνη η συμφωνία κανονικά έπρεπε να περάσει από τη Βουλή, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας την παρέκαμψε διότι δε θα περνούσε:

«Τότε έγινε σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς βγάλαμε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση ως αριστερή πλατφόρμα, συγκαλέσαμε κεντρική επιτροπή. Ο Τσίπρας συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή και πήρε πλειοψηφία με πέντε ψήφους αν και εμείς είχαμε ένα μικρο ποσοστό αλλά συντάχθηκαν και άλλες δυνάμεις μαζί μας».

Και συνέχισε:

«Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε. Εμείς του είπαμε ότι αν πας στη Βουλή αυτή τη συμφωνία και της δώσεις επίσημο χαρακτήρα, εμείς θα την καταψηφίσουμε, η κυβέρνηση θα έπεφτε τότε εκτός αν έβγαιναν τα συνεταιράκια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον στήριζαν όπως συνέβη τον Αύγουστο [...] Δεν την πήγε στη Βουλή και αυτό το μάθαμε αρκετά αργότερα. Το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail